Ben je op zoek naar voordelige diergeneesmiddelen en verzorgingsproducten voor je hond, kat, kleine dieren of vogels? Dan ben je ons aan het juiste adres. Wij hebben in onze apotheek alles wat je nodig hebt om je huisdier gezond te houden, met praktische bijsluiters.

ONTWORM UW HUISDIER MET REGELMAAT, MET PILLEN OF PASTA

BEAPHAR NUTRISUPPORT VOOR DE HOND EN DE KAT
NutroSupport HondNutriSupport HondNutriSupport KatNutriSupport Kat
Beaphar nutrisupport actief hond 12stuks. Beaphar NutriSupport Actief met vleessmaak, is een heerlijk gezondheidssupplement in zachte jellyvorm voor actieve honden en puppy’s. Met Meloenextract, een bron van SOD (Super Oxide Dismutase), voor een sterke antioxiderende werking. L-Carnitine is belangrijk voor de omzetting van vetzuren in energie. Taurine helpt bij spierherstel en is goed voor hart en bloedvaten. Beaphar NutriSupport Actief bevat geen kunstmatige kleurstoffen, is hypoallergeen en laag in calorieën. Het is een ideale aanvulling op de dagelijkse voeding om spierherstel te ondersteunen na ziekte of sport. Bevat natuurlijke actieve ingrediënten. €9,99Beaphar nutrisupport senior hond 12stuks. Beaphar NutriSupport Senior met vleessmaak is een heerlijk gezondheidssupplement in zachte jellyvorm, dat het immuunsysteem ondersteunt. Met extract van Groot Afrikaantje (bron van luteïne) en Kurkuma-extract (bron van Beta-caroteen), belangrijk voor de bescherming van lichaamscellen tegen vrije radicalen en oxidatieve stress. Bevat ook gist, een goede bron van nucleotiden, om de celvernieuwing te ondersteunen. Beaphar NutriSupport Senior bevat geen kunstmatige kleurstoffen, is hypoallergeen en laag in calorieën. Het is de ideale aanvulling op de dagelijkse voeding voor de ondersteuning van het immuunsysteem voor honden met ouderdomsverschijnselen of vanaf 7 jaar. Bevat natuurlijke actieve ingrediënten. €9,99Beaphar nutrisupport nieren kat 12 stuks. Beaphar NutriSupport Nieren met zalmsmaak is een heerlijk gezondheidssupplement in zachte jellyvorm, voor katten met nierproblemen. Bevat Taurine wat helpt de oog- en hartfunctie te ondersteunen en L-Carnitine om de cellen te ondersteunen bij het omzetten van vetzuren in energie, wat weefsels en spieren in het lichaam ondersteunt zoals het hart en de bloedvaten. Bij katten met nierproblemen is de opname van L-Carnitine in het lichaam verstoord; dit kan worden aangevuld met Beaphar NutriSupport Nieren. Bevat ook gist, een goede bron van nucleotiden, om de celvernieuwing te ondersteunen. Beaphar NutriSupport Nieren bevat geen kunstmatige kleurstoffen, is licht verteerbaar, is hypoallergeen en laag in calorieën. Het is de ideale aanvulling op de dagelijkse voeding voor de ondersteuning van de nierfunctie van de kat. Gemaakt met natuurlijke actieve ingrediënten. €8,50Beaphar nutrisupport senior kat 12stuks. Beaphar NutriSupport Senior met zalmsmaak is een heerlijk gezondheidssupplement in zachte jellyvorm, dat het immuunsysteem ondersteunt. Met extract van Groot Afrikaantje (bron van luteïne) en Kurkuma-extract (bron van Beta-caroteen), belangrijk voor de bescherming van lichaamscellen tegen vrije radicalen en oxidatieve stress. Bevat ook gist, een goede bron van nucleotiden, om de celvernieuwing te ondersteunen.

Beaphar NutriSupport Senior bevat geen kunstmatige kleurstoffen, is hypoallergeen en laag in calorieën. Het is de ideale aanvulling op de dagelijkse voeding voor de ondersteuning van het immuunsysteem voor katten met ouderdomsverschijnselen of vanaf 7 jaar. Gemaakt met natuurlijke actieve ingrediënten. €8,50

Koop de betere en bekende merken voor uw huisdier. Het is aangetoond dat deze een betere werking hebben dan de veel goedkopere alternatieven. Deze alternatieven kunnen ook wel eens gevaarlijk zijn voor uw huisdier.

De tekentijd komt er weer aan, en wat nu !
Teken zijn de laatste jaren een steeds groter wordend probleem. Steeds meer huisdieren en hun baasjes worden ziek door een tekenbeet. Voor de gezondheid van mens en dier is het van belang om teken effectief te bestrijden.

Een tekenbeet, wat gebeurt er dan?  De teek heeft een gastheer nodig om te overleven. Eenmaal op de gastheer hecht de teek zich met de monddelen aan de huid. Tijdens het hechten wordt een soort speeksel uitgescheden, cement genaamd. Dit cement voorkomt dat de teek eenvoudig van de huid afvalt. Vervolgens gaat de teek zich voeden met bloed. Gemiddeld genomen duurt de voeding van larven 3-5 dagen, van nimfen 4-8 dagen en van volwassen teken 5 tot 10 dagen. Wanneer de teek zich voldoende heeft volgezogen laat deze zich vallen.

Tekengevaar
Als een teek langere tijd (> 24 uur) op de gastheer vast zit kan deze zijn maaginhoud met vervelende ziektes legen. De teek draagt de ziektes niet meteen over, dus hoe eerder de teek verwijderd of gedood is, hoe kleiner de kans op gevaarlijke ziektes. De meest voorkomende ziektes die overgedragen kunnen worden door bacteriën of virussen van teken zijn: ziekte van Lyme bij mens én dier of Babesiose en Ehrlichiose. De meeste mensen worden niet ziek na een tekenbeet en de kans op de ziekte van Lyme wordt in Nederland geschat op 1-3%. Als de teek binnen 24 uur verwijderd wordt is de kans op de ziekte van Lyme nog kleiner, maar niet onmogelijk.

Teken verwijderen
Ben jezelf of is jouw huisdier onverhoopt gebeten door een teek, verwijder de teek dan zo snel mogelijk. Het liefst met behulp van een pincet, tekentang of tekenpen (verkrijgbaar bij de dierspecialist, drogist of apotheek). Pak de teek met de tekenpen zo dicht mogelijk op de huid vast en til de teek voorzichtig uit de huid. Probeer de teek in zijn geheel (met kop en pootjes) in één keer uit de huid te verwijderen. Verdoof of verbrandt de teek nooit! Daardoor zal de teek schrikken, waardoor de kans op ziekte overdracht wordt vergroot. Na verwijdering het wondje even goed ontsmetten met alcohol (70%) of jodium.

Artikel en aankooptip
In onze apotheek hebben we een groot scala aan bestrijdingsmiddelen voor de bestrijding tegen teken. Een doosje Exil Tick off bevat 6 pipetten voor honden tot 15 kg en kost €21,20

Wist je dat teken niet doodvriezen in de winter, maar vanaf circa 8 graden Celcius weer actief worden?

Vlooien en Tekenbanden voor de hond en kat. Meer weten ? Klik op de snelkoppeling onder de afbeelding

 

Beaphar vlooienband voor kat en hond

Beaphar voor kat en hond

beaphar vlooienband hond en kat
Beaphar canishield vlooienband hond

Beaphar canishield hond

Beaphar Canishield hond
Seresto vlooien/teken band voor hond en kat

Seresto voor hond en kat

Bayer Seresto hond en kat
Scalibor voor de hond

Scalibor voor de hond

MSD Scalibor hond

De vlooientijd komt er weer aan, en wat nu !
Voor je huisdieren zijn vlooien erg vervelend. De beten kunnen jeuk en irritatie veroorzaken en zelfs een vlooienallergie. Het is goed om te weten hoe de levenscyclus van een vlo eruit ziet, dat helpt je namelijk bij het voorkomen en bestrijden van een vlooienprobleem.

Exil flea free pipetten hond en kat

Exil flea free hond en kat

Exil flea free hond en kat
Exil ectoline pipetten duo hond en kat

Exil ectoline duo hond en kat

Exil Ectoline hond en kat
Frontline pipetten hond en kat

Frontline hond en kat

Frontline hond en kat
Bayer advantix / advantage hond en kat

Advantix / advantage hond en kat

Advantix hond Advantage kat

De levenscyclus van een vlo, ook wel vlooiencyclus genoemd, begint doordat een vlo op je huisdier springt. Daar bijt, zuigt bloed en vervolgens paart de vlo. Ongeveer 24 uur na de bloedmaaltijd begint de vrouwelijke vlo zo’n 50 eieren per dag te leggen. Deze eieren vallen van je hond of kat en liggen voornamelijk op de plaatsen waar je huisdier zich het meest bevindt zoals diens mand, bank of kussen. Je kunt deze eieren met het blote oog niet zien.

Een ei vol problemen….
In een eitje ontwikkelt zich een larf. Zodra de larfjes uit de eieren komen nestelen ze zich op huidschilfers, vlooienpoepjes en andere eetbare restjes die in ruimtes aanwezig zijn. De larf spint zich, na enige tijd gegeten te hebben, in een cocon en wordt een pop. De poppen kunnen tot wel twee jaar blijven leven in je huis.  Bestrijdingsmiddelen hebben geen invloed op de poppen, waardoor ze niet dood gaan. Volwassen vlooien komen op een gegeven moment uit de poppen door prikkels zoals warmte, trillingen en koolstofdioxide, wat wij mensen en dieren produceren. Nadat iemand op vakantie is geweest, zie je daarom vaak ineens vlooien. De vlooien reageren op de thuiskomst van mensen en dieren en komen dan uit hun pop. De nieuwe generatie vlooien is klaar om weer op een huisdier te springen en weer een nieuwe vlooiencyclus in gang te zetten.

Zijn er vlooien?
Het is vrij eenvoudig om het verschil te zien tussen vlooienpoepjes en bijvoorbeeld zandkorrels in de vacht van je huisdier?

“Kam je hond of kat met een vlooienkam, de schilvers, zandkorrels en mogelijke vlooienpoepjes leg je op een velletje keukenrol. Maak de keukenrol licht nat/vochtig, als er dan korreltjes rood worden zijn dat vlooienpoepjes. Want vlooien eten bloed, dat zie je terug in hun ontlasting.”

Wist je dat?
Slechts 5% van de vlooienpopulatie op je huisdier zit? Meer dan 95% van de vlooien-populatie zit in je huis. Warmte en vocht kunnen de cyclus en daarmee de toename van vlooien versnellen?donkere plaatsen zoals spleten, kieren, in het tapijt of onder meubels. Deze larven voeden zich met huidschilfers, vlooienpoepjes en andere eetbare restjes die in ruimtes aanwezig zijn. De larf spint zich, na enige tijd gegeten te hebben, in een cocon en wordt een pop. De poppen kunnen tot wel twee jaar blijven leven in je huis.  Bestrijdingsmiddelen hebben geen invloed op de poppen, waardoor ze niet dood gaan. Volwassen vlooien komen op een gegeven moment uit de poppen door prikkels zoals warmte, trillingen en koolstofdioxide, wat wij mensen en dieren produceren. Nadat iemand op vakantie is geweest, zie je daarom vaak ineens vlooien. De vlooien reageren op de thuiskomst van mensen en dieren en komen dan uit hun pop.

De nieuwe generatie vlooien is klaar om weer op een huisdier te springen en weer een nieuwe vlooiencyclus in gang te zetten.

 Exil Wash Away Anti Vlooienshampoo voor de hond.

Werking: bestrijdt volwassen vlooien.

Speciaal voor een snelle en directe verwijdering van vlooien en teken op uw hond is er Exil Wash Away shampoo.

Beaphar Vlooienshampoo Knock-Down voor de kat.

Alhoewel de gemiddelde kat zich moeilijk laat wassen willen we u dit toch niet onthouden. Deze shampoo werkt op twee manieren:

1. Knock-Down werking: tijdens het wassen van de dieren komen de vlooien op het dier in aanraking met permethrine. De vlooien worden hierdoor gedood.

2. Residue-werking: na het wassen werkt de achter gebleven permethrine nog 1 tot 2 weken door.

Belangrijk: het wassen
Breng de aangegeven hoeveelheid shampoo aan op de natte vacht van het dier met behulp van (wegwerp)handschoenen. Het gehele lichaam wassen, met uitzondering van de ogen, neus en bek. Gedurende 2 minuten goed inmasseren en tenminste 4 tot 5 minuten laten inwerken. Daarna grondig spoelen en de vacht droogwrijven. Katten niet binnen 4 weken opnieuw behandelen. Voorkom dat katten zich likken gedurende de inwerkingsperiode.

Ontwormings- tabletten en pasta voor de hond en kat. Meer weten Klik op de snelkoppeling onder de afbeelding

Exil No Worm Totaal assorti

Exil No Worm Totaal assorti

Exil no worm hond en kat
Exil No Worm Pasta

Exil No Worm Pasta

Exil no worm pasta kat en hond
Milbemax voor hond en kat in diverse gewichten

Milbemax voor hond en kat

Milbemax wormtabletten hond en kat
Beaphar voor de hond verschillende gewichten

Beaphar voor de hond

beaphar wormtabletten hond en kat

Waarom moet ik mijn hond of kat ontwormen?
Overal in de omgeving zitten er wormen en wormeieren. Uw huisdier kan besmet geraken door ermee in contact te komen. Contact met andere dieren is 1 van de mogelijke besmettingsvormen. Ook kunnen wij mensen wormen mee naar binnen brengen. Plaatsen zoals parken, hondenscholen, dierenpensions,… zijn vaak een besmette omgeving.

Hoe zie ik of mijn hond/kat wormen heeft?
Wormen kunnen zorgen dat uw huisdier platte stoelgang of zelfs diarree krijgt. Voornamelijk jongere dieren zijn hiervoor gevoelig. Wordt uw huisdier massaal besmet, dan kan ook een gezond dier daar last van krijgen. Niet alleen spijsverteringsklachten (braken en diarree) maar ook hoesten, zwakte (bloedarmoede), jeuk, tragere groei, minder goede algemene conditie, dikke buik, … kunnen mogelijke symptomen zijn. De meeste women hier in België zijn matige ziekteverwekkers maar toch is het van belang om tijdig en goed te ontwormen.

Kan ik ook ziek worden als mijn hond wormen heeft?
Hygiëne is zeker belangrijk. Mensen kunnen namelijk ook besmet worden met bepaalde wormen die bij de kleine huisdieren voorkomt. Ze kunnen via de mond opgenomen worden en verder migreren in het lichaam. Zo kunnen organen zoals het oog, hersenen, spijsverteringsstelsel, huid,…  aangetast worden. Bijgevolg zijn klachten zoals blindheid, buikkrampen, jeuk,… mogelijk.

Welke wormen bestaan er allemaal?
1. Lintwormen
Lintwormen worden altijd overgedragen door een “tussengastheer”. Zoals een mens rauw vlees moet innemen om een lintworm te krijgen, zo krijgen dieren lintwormen door het eten van muizen (katten), konijnen (honden) of vlooien (honden en katten). Deze noemt men dan de tussengastheer. Een bestrijding van lintwormen bestaat dus altijd uit 2 delen. Vooraleerst moet de lintworm zelf aangepakt worden (ontwormingsmiddel). Ten tweede moet ook de tussengastheer bestrijd worden. De meest voorkomende tussengastheer is de vlo, vandaar dat ontvlooien ook heel belangrijk is. Meestal is de besmetting niet zichtbaar. Soms is ze te herkennen aan de platte bewegende wormpjes op de vacht  of een “verdroogde rijstkorrel” aan de anus.

2. Spoelwormen
De meeste voorkomende wormen bij honden en katten zijn de spoelwormen. Er zijn 4 verschillende manieren waarop uw huisdier zich kan besmetten. 1. In de baarmoeder. 2. Onmiddellijk na de geboorte via moedermelk (kat). 3. Door opname van een toevallige tussengastheer (vogel of knaagdier). 4. Contact met besmette faeces (in parken, zandbakken,…). Deze worm komt het meest  voor, aangezien uw huisdier zich op verschillende manieren kan besmetten. Ook produceert 1 worm per dag 200 000 eieren waarmee ze de omgeving kunnen besmetten. Deze wormeieren kunnen daarenboven heel goed overleven in de omgeving (3-5 jaar).

Beaphar tapijt en omgevings spray spray

Beaphar tapijt spray

Beaphar vlooienpoeder voor de hond

Beaphar vlooienpoeder

Exil vlooien shampoo voor de hond

Exil vlooien shampoo

Exil Flea Free spray voor hond en kat

Exil Flea Free spray

Beaphar tapijt spray 400ml. Bestrijdingsmiddel tegen vlooien en -larven in de omgeving van hond en kat.
Gebruik: Voor gebruik op tapijten, ter bestrijding van vlooien en -larven. De bus op ongeveer 30 cm afstand van de te behandelen plaatsen houden en met een zwaaiende beweging het tapijt licht bespuiten, met name die plaatsen waar de hond of de kat zich regelmatig ophoudt. Het verdient aanbeveling om de hondenmand eveneens met dit middel te behandelen. Een volle bus is goed voor de behandeling van 20 m2 vloeroppervlak. Na gebruik zorgvuldig handen wassen.
Beaphar Vlo Poeder. Poeder ter bestrijding van vlooien bij honden en katten. Vlooienpoeder is een product ter bestrijding van vlooien op kortharige katten en honden. De werkingsduur tegen vlooien is zeer kort max. 1 week en het product is daarom uitsluitend geschikt voor de bestrijding van een aanwezige vlooien besmetting. Wanneer nodig kan de behandeling na een week herhaald worden. Altijd gebruiken in combinatie met een omgevingsproduct. Werkzame stof Pyrethrine 0 75% Piperonylbutoxide 1 0.05Tick Off Wash Away Shampoo is bij uitstek geschikt voor de bestrijding van een aanwezige vlooien- en/of tekenbesmetting. Tick Off Wash Away shampoo bevat de werkzame stof permethrin. die aanwezige parasieten direct doodt. Afhankelijk van de infectiedruk zijn de behandelde dieren maximaal 1 tot 2 weken beschermd. Het product is kortwerkend en daardoor bij uitstek geschikt voor de bestrijding van een aanwezige vlooien- en/of tekenbesmetting.Exil flea free huidspray 100ML. Om je huisdier snel en veilig te behandelen tegen vlooien (en teken) is er het ook een spray Flea Free Fipralone huidspray. Dit bevat de werkzame stof Fipronil, wat de wereldwijd meest gebruikte werkzame stof is in strijd tegen vlooien (en teken). Deze spray werkt direct tegen vlooien na aanbrengen en is ook te gebruiken bij pups en kittens. Flea Free Fipralone huidsspray kan veilig gebruikt worden bij pups en kittens vanaf 2 dagen leeftijd.

Wat kan ik als eigenaar nog extra als preventief gaan doen?

Om het risico, dat de wormen voor uw huisdier en voor uw familie vormen, te minimaliseren, is het aan te raden preventie maatregelen te nemen:

Was altijd de handen voor het eten zeker na het buitenspelen, na het werken in de tuin of na contact met honden of katten

Ruim dagelijks de uitwerpselen op van jouw hond en werp ze in een afvalbak. Neem ook op wandeling steeds een hondenpoepzakje mee.

Spoel kattenbakken regelmatig met kokend water.

Geef geen rauw slachtafval aan honden en katten.

Bestrijd ook vlooien – bijvoorbeeld met Advantage® – knaagdieren en slakken

Puur producten

Wilt meer weten over de homeopathische producten van Puur klik op de link.

http://www.hertog-diervoeders.nl/honden-store-nl/verzorgingsproducten?cat=777