Wilt u een hond in huis nemen, dan is het van belang om van tevoren voldoende informatie te vergaren.  Zo’n vrolijk hondenmaatje in huis is erg gezellig. Toch zijn er een aantal dingen om van te voren over na te denken en (als er meer mensen in huis wonen) ook samen te bespreken. Een hond wordt gemiddeld 10 tot 13 jaar oud. Het kopen van een hond heeft dus voor vele jaren een belangrijke invloed op uw leven. 
GRATIS ROYAL CANIN PUPPY PAKKET BIJ AANKOOP RC PUPPY VOEDING

Puppies

Voor alle Puppies het juiste materiaal


De hond is verreweg het meest geliefde en populaire huisdier in Nederland. Dat is niet zo raar, aangezien er aan een hond enorm veel voordelen zitten: honden zijn maatjes die naar veel plaatsen mee kunnen en er altijd voor je zijn. Daarnaast kunnen ze veel en snel leren, zijn ze vaak graag onder de mensen, houden ze er enorm van om samen met hun baasje een stukje te wandelen en u kunt er goed mee communiceren waardoor er vaak een mooie en emotionele band ontstaat tussen hond en eigenaar.
Dingen om vooraf te overwegen en rekening mee te houden kunnen zijn:
– Hoeveel ruimte kunt u uw hond bieden – Hoeveel tijd wilt u aan uw hond besteden (uitlaten e.d.) –  Hoeveel geld kunt u aan uw hond besteden – Wilt u een allemansvriend of een wat een-kenniger hond – Pup of volwassen “tweedehandsje” – – Man of vrouw
Met aanschaf van een hond-pup moet men vooral de kosten op een rijtje zetten en bezien of men dit op jaarbasis kan betalen.  
Alles voor Puppies in Rhenen

Puppies altijd leuk

DE OPVOEDING VAN UW PUP
Naar puppycursus ga je niet alleen voor je pup, maar ook voor jezelf. Natuurlijk lukt het je om je pup zit en af te leren zonder hulp, maar weet je ook hoe je er voor zorgt dat je pup altijd zonder te twijfelen komt met slechts 1x roepen? Of hoe je er zonder frustratie of boosheid voor zorgt dat hij niet trekt aan de lijn of uit zichzelf doet wat jij wil? Op de hondenschool leer je dit op een goede manier, zodat je de perfecte start hebt samen! Ook ben je dan meteen bezig met de socialisatie van je pup.
Voor alle puppies

Wie wordt hier nou niet verliefd op

WE KRIJGEN EEN PUPPY!
U heeft zich goed georiënteerd en u heeft een hond gevonden die bij u past. De juiste voeding voor uw pup is enorm belangrijk, maar wat dien je jouw puppy te geven? In eerste instantie adviseren we u om nog even door te gaan met het voer dat de fokker heeft gegeven, er verandert al genoeg in het jonge hondenleven. Als uw puppy bij u gewend is kan u uw keuze maken. Uiteraard wilt u uw puppy het beste voer geven, maar daarover verschillen de meningen nogal. Kom gerust naar onze winkel, wij geven u graag voorlichting over de diverse soorten hondenvoer, zodat u zelf kan beslissen bij welk voer uw puppy zich het prettigst voelt.
Hertog voor elk wat wils

Schattig toch

PUPPIE VOEDING
Om uw pup een goede start van zijn leven te geven is het belangrijk om aan een goede voeding te denken.
Omdat een pup nog in de groei is en daarnaast veel energie nodig heeft is het noodzakelijk om puppyvoeding te geven. Deze bevat meer energie en meer eiwitten dan voedingen voor volwassen honden. Binnen de meeste puppyvoedingen zijn voedingen voor kleine en grote hondenrassen beschikbaar. Veranderingen in de voeding altijd geleidelijk doorvoeren
Tot de leeftijd van 3 maanden worden er 4 maaltijden per dag gegeven. Naarmate de pup ouder wordt daalt het aantal maaltijden zodat vanaf de leeftijd van 3 maanden 3 keer per dag eten gegeven wordt en vanaf de leeftijd van 6 maanden nog maar 2 keer per dag een maaltijd klaar staat.
Op de verpakkingen staan vaak de voedingsrichtlijnen aangegeven kunnen de aanbevolen dagelijkse voedingshoeveelheden toch te veel of te weinig voor uw pup zijn. Om te kunnen beoordelen of een pup de juiste hoeveelheid voeding krijgt kunt u het beste de groei van uw pup goed opvolgen.
AL MET AL GEEF U PUP EEN GOEDE START MET EEN PREMIUM VOEDING
Alles voor de pup in Rhenen

Wat kost mijn hond

Wat kost een hond.
De grootste kostenpost in het eerste levensjaar van een hond is meestal de aanschaf. Een hond uit het asiel kost gemiddeld zo’n 120 euro. Ga je voor een gezonde pup van een erkende fokker, reken je al snel zo’n 600 euro. Ook zijn er wat aankopen nodig voordat je een hond aanschaft. Denk bijvoorbeeld aan een riem, halsband, hondenmand of –kussen, voerbak, speeltjes, bortel/kam, autogordel enz. De kosten heb je dus helemaal zelf in de hand.
Dierenarts: Er zijn geen vaste prijzen voor de dierenarts. Maar vraag eerst de prijzen op voor een consult, chippen, inenten, ontwormen, ontvlooien en steriliseren/castratie.
Dagelijks: Hondenvoer en kauwbotten/snacks.
Eventuele andere kosten:
Hondenbelasting, verzekering, verblijf pension, puppy training.
AL MET AL KOST DIT MIJ
Asielhond per paar circa €1200,- , Schoothond per jaar circa €2500,- , Rashond per jaar circa €3500,-


Op vakantie

Op vakantie

Overweeg je een hond te nemen. Houd dan rekening met het hebben van een hond.
Dat een hond veel geld en veel tijd kost is duidelijk.
Maar accepteer je ook de nadelen ervan? Een hond heb je voor zijn leven zo,n 10 tot 15 jaar.
Hieronder enkele ongemakken
Vroeg je bed uit : 's ochtends vroeg zal hij z'n behoefte moeten doen 365 dagen per jaar. Gemiddeld 3x per dag in weer en wind.
Wil je een keer wat langer weg: Een dag, enkele dagen, een weekend of met vakantie. Alleen laten is geen optie. Dan moet je hem meenemen of een oppas regelen die bereid is om goed op de hond te passen. Een oppas regelen is niet altijd even gemakkelijk. Optie is een pension (kost geld)
Honden ruiken en zijn soms vies: Na het uitlaten kan deze nat/vies zijn maar deze vuile hond gaar soms weer mee met de auto, of naar huis en wil je niet dat de stank en viezigheid in de auto of in huis wordt verspreid.
Behoud van je inboedel: Een hond kan natuurlijk in huis het nodige kapot maken, vooral bij afwezigheid. Houd hier rekening mee.
Mijn hond doet niets : Houd rekening met blaffen, verlatings-angst, kinderen, en bijten. Opletten bij het uitlaten is een must, Ben je weg en de hond blaft uren lang dan zullen de buren hier niet blij mee zijn.
De tuin : diverse honden houden van graven. Let hierbij op want voor je het weet is je mooie tuin een minder mooie tuin.
Een ander minpunt: Een hond verhaard dus zal je vaker moeten zuigen en schoonmaken.
VINDT MEN DIT ALLEMAAL NIET ZO ERG DANWEL ZO'N PROBLEEM DAN BENT U TOE AAN EEN NIEUWE VRIEND


ZORG VOOR EEN HONDENBENCH
Je pup heeft een eigen plek in huis nodig waar ‘ie zich veilig voelt en tot rust kan komen. Kies de juiste hondenbench waar je pup voldoende ruimte heeft. Een te kleine bench kan voor je pup te beperkend voelen waardoor hij zich letterlijk gevangen voelt. Er moet voldoende ruimte zijn om aan een kant te rusten of spelen en een andere kant om echt te slapen. Laat je pup overdag niet langer dan twee uur in de bench: hij heeft immers veel energie en bewegingsvrijheid nodig. De bench is ook een goede manier om je pup zindelijk te maken. Je pup zal zijn eigen plek namelijk niet snel vuil willen maken en gaan piepen als ‘ie een behoefte moet doen. In de eerste dagen is het ook goed om beloningen of een snackbal in de bench te leggen  waardoor je pup zich ook in de bench vermaakt. Stuur je pup nooit als straf in de bench. De bench moet een prettige en fijne plek voor je pup zijn.
Uiteraard hebben wij ook benchkleedjes voor de nog niet zindelijke pup en makkelijk uit te wassen. En een ruim assortiment aan benchmatjes voor de zindelijke hond.
Bench Economic Zwart voor de hond met 2 ingangen

Bench Economic Zwart

Bench Economic Zilver voor de hond met 2 ingangen

Bench Economic Zilver

Bench Premium Bruin voor de hond met 2 ingangen

Bench Premium Bruin

121x78x84 €86,99
109x69x75 €71,50
89x60x66 €54,99
78x55x61 €45,50
63x55x61 €32,99
121x78x84 €86,99
109x69x75 €71,50
89x60x66 €54,99
78x55x61 €45,50
71x52x61 €32,50
63x55x61 €32,99
49x36x40 €25,99
109x69x75 €87,50
89x60x66 €69,99
78x55x61 €49,99
63x55x61 €45,50