En de aanschaf van een kitten of kat

KRABPAAL GINA VAN €17,50 VOOR €12,50

Ontdek de kat bij Hertog Diervoeders

Met een kijk op ons eigen merk brokken voor de kat, en u bent een echte kattenliefhebber en heeft u alles over voor uw poes of kater, dan heeft dierenspeciaalzaak Hertog de juiste producten die daarbij kunnen helpen.

Bent u opzoek naar een krabpaal of een kattenbak dan hebben wij hier de juiste producten voor. Naast het normale assortiment bieden wij u ook speciale artikelen aan zoals kleding, slaapzakken, en nog veel meer. Raadpleeg ook eens onze apotheek want wij beschikken over een ruim assortiment aan allerlei bestrijdingsmiddelen en verzorgingsproducten. Kom gerust langs voor een breed en volledig assortiment accessoires voor katten.

Heeft uw kat specifieke wensen qua kattenbakvulling dan vindt u bij ons verschillende soorten kattenbakvulling die aan die specifieke eisen voldoen. Ook als u biologische kattenbakvulling wilt gebruiken.

Voeding is belangrijk en daarom verkopen wij alleen kwalitatieve kattenvoeding. Zo hebben wij onze private eigen private label dat een zeer goede prijs- kwaliteits verhouding heeft. Daarnaast beschikken wij ook over een breed assortiment van alle bekende merken. Geeft u liever kuipjes/blikjes of pouches van zeer goede kwaliteit dan hebben wij ook hier de juiste producten voor.

Bent u niet zeker welke voeding geschikt is voor uw kat, dan kunt u altijd bij één van onze specialisten terecht voor vragen en advies. 

Wij zijn scherp in prijs en hebben wekelijks goeie acties en aanbiedingen!

Kattenspeeltje Happy Hoop aanbieding Rhenen

Kattenspeeltje Happy Hoop

Kattenspeeltje Training Wiel aanbieding Rhenen

Kattenspeeltje Training Wiel

Krabpaal Gina 60cm aanbieding Rhenen

Krabpaal Gina

Petlando Windowchiller matje voor op de vensterbank

Petlando Windowchiller

€9,49€6,99Van €16,95 voor €12,50Voor op de vensterbank €14,95

Waarom Hertog Eigen merk brokken voor de kat

Na jaren van onderzoek en opgedane ervaringen bieden wij, met de overtuiging van de kwaliteit, ons eigen merk voor honden- en kattenvoer aan. Dit assortiment bestaat uit 5 verschillende 5 kattenbrokken.

Hertog kitten:

Vanaf de geboorte tot 12 maanden ontwikkelt uw kitten zich volop. Het beenderstelsel, tanden, spieren en het verteringsstelsel worden gevormd. Daarom is een goede voeding juist in deze levensfase cruciaal voor een gezond en vitaal kattenleven.

Hertog kitten is er voor de start van een gezond en vitaal kattenleven en is een compleet voer voor kittens van alle rassen.  Hertog kitten bevat een optimale verhouding omega-3-  en -6 vetzuren voor een gezonde huid en vacht. De uitgebalanceerde samenstelling zorgt voor een optimale ontwikkeling van je kat en legt daarmee een stevige basis voor een gezond en vitaal kattenleven.

Naarmate katten ouder worden, veranderen de voedingsbehoeften.

Hertog Senior:

Hertog Senior is een volledige voeding voor katten vanaf 8 jaar.

Het verlaagde eiwit-, vet-, en mineralen- gehalte in de senior vermindert de belasting van de lever, nieren en het spijsverteringsstelsel. Dit verhoogt mogelijk de levensverwachting. Voor een vitale oude dag. De senior is een zeer smakelijke voeding op basis van lamsvlees en rijst.

Hertog 3-mix:

Volledige voeding voor de volwassen kat, licht verteerbaar en zeer smakelijk. Kat 3-Mix is een voeding vol variatie, met kip, wild en vis.

Hertog Indoor:

Binnenkatten zijn vaak wat minder actief en hebben daarom een lagere voedingsbehoefte. Het hoge eiwitgehalte zorgt dat de spieren intact blijven en het lagere vetgehalte helpt uw kat op gewicht te blijven.

Hertog Struviet:

Levert een positieve bijdrage aan het voorkomen van o.a. nier-, blaas en urinewegproblemen. Dit door een lager aandeel van eiwitten, vetten en mineralen speciaal afgestemd op het stofwisselingsproces voor de oudere katten.

Alle voorkomende soorten van ons eigen merk kattenbrokken zijn gericht op ras en leeftijd, zodat ze voldoen aan de specifieke behoeften van uw kat. De voeding die wij aanbieden zijn complete voedingen. Bij ons geen duur ogende folieverpakking maar een doorzichtige zak zodat men kan zien wat men koopt. Met ons inkoopbeleid en beschikbare opslagcapaciteit, kunt u rekenen op een zeer goed product tegen een scherpe prijs. Bij ons geen folder of brochure met allerlei verhalen wat goed of slecht is voor de hond maar wel deskundig mondeling advies en gerichte service, ook als u niet tevreden bent over ons “Eigen Huismerk”.

Prijslijst Hertog “Eigen HuisMerk” kattenbrokken

Kitten750 gr €2,991.5 kg €4,754 kg €9,9910 kg €19,99 
Kat 3-mix750 gr €2,951.5 kg €3,995 kg €9,9910 kg €15,7515kg €22,75
Senior1.5 kg €4,995kg €14,50
Indoor1.5 kg €5,995kg €14,50
Struviet1.5 kg €7,255 kg €18,50

Service

Wij kunnen ons voorstellen dat men soms twijfels heeft wanneer men moet of wilt overgaan naar een andere soort voeding. Ons deskundig personeel staat altijd voor u klaar, vraag hun om advies.

Wij adviseren bij het overgaan naar een ander merk of soort te beginnen met een kleinverpakking van 1.5 kg genoeg voor 3 à 4 dagen. Retourneren of ruilen indien u besluit voor een andere soort van ons eigen merk is bij ons geen probleem.


Kattenbak Romeo blijvend in prijs verlaagd

Kattenbak Romeo

Aanbieding Felix Pouch pak 12x100

Felix Pouch pak 12x100

Felix snoepjes blijvens in prijs verlaagd

Felix snoepjes

Petlando Windowchiller matje voor op de vensterbank

Petlando Windowchiller

Kattenbak Romeo van €15,95 voor €9,95Felix pouch alle soorten 12x100 gram.
3 pakken voor €9,99
Felix Snoepjes van €1,39 voor €0,99voor op de vensterbank €14,95

Prins Petfoods

Waarom zijn wij “Kroondealer” en kiezen wij voor Prins in de winkel.

Met name de filosofie achter het maken van hun producten, deze zijn nl. proefdiervrij.

Een compleet assortiment droogvoeding- en diepvriesvlees voor de hond.

Een compleet assortiment droogvoeding, diepvriesvlees en voedingssupplementen voor de kat.

De uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

De perfecte ondersteuning d.m.v. voorlichting en ondersteuning van het “Care-Team” naar de consument- en de winkelier toe. Daarom 14 tips voor een cool cat volgens Prins op deze link. https://www.prinspetfoods.nl/advies-en-info/veertien-tips-voor-een-cool-cat

Bijzondere kattenbakken

Aanbieding Kattenbak Hop-In

Kattenbak Hop-In

Ferplast Kattenbak Outdoor

Kattenbak Outdoor

Kattenbak Hoektoilet klein en groot

Kattenbak Hoek

Kattenbak Nestor Jumbo voor Maincoon

Kattenbak Nestor Jumbo

Kattenbak hop in. De hop in kattenbak is een kattenbak
met de ingang bovenin. Ideaal voor katten die staand plassen, achterstevoren plassen of vulling over de vloer verspreiden. Ook aanbevolen voor mensen met zowel honden als katten. Door de verhoogde randen kunnen de honden niet bij de kattenbakvulling,
en kunnen ze niet in de kattenbak komen. Kattenbakvulling die aan de pootjes hangt, valt door de kleine gaatjes wanneer de kat uit de Hop In stapt. €24,99
Ferplast kattenbak outdoor cosmic. Deze buiten kattenbak is handig voor alle buitenkatten die het buiten op een kattenbak willen doen. Omdat er aan de bovenzijde geen filter zit kan deze kattenbak ook buiten in de regen staan zonder dat de outdoor cosmic van binnen nat wordt. €37,95
Kattenbak hoek cosy corner. Afmetingen : 57 x 45,5 x 39 cm €22,99 Groot model EBI €35,00Kattenbak Nestor Jumbo Grijs/Wit. Een fraai gestroomlijnde supergrote
kattenbak genaamd Nestor Jumbo. Deze kattenbak is zeer handig schoon te maken doordat het binnenste gedeelte van de bovenzijde samen met het deurtje omhoog te klikken is zodat uw niet de gehele bovenkap eraf hoeft te halen om de kattenbak schoon te maken. Extra groot voor extra grote katten.
Afmeting: 66 x 48 x 46 cm. Kleur: grijs, wit. €37,95

Kattenbakvullingen

Bij ons vindt u een groot assortiment diverse soorten kattenbakvullingen die erg voordelig zijn geprijsd.

Biokat classic 20 kg1 st €8,75thuis voor 5st €43.75 regio Rhenen
Biocat fresh 20 kg1 st €8,99thuis voor 5st €44,95 regio Rhenen
Biocat micro fresh 14 kg1 st €9,95thuis voor 5st €49,75
Biocat micro classic 14 kg1 st €9,15thuis voor 5st €45,75
Sanicat ultr 15 ltr1 st €5,99thuis voor 5st €29,95 regio Rhenen
Sanicat extra 30 ltr1 st €5,99thuis voor 5st €29,95 regio Rhenen
Sanicat super 30 ltr1 st €9,50thuis voor 5st €47,50 regio Rhenen
Maxi absorbent 20 ltr1 st €5,49thuis voor 5st €27,50 regio Rhenen
Pets plus baby powder 15 ltr1 st €11,50
Javame houtkorrel 25 ltr1st €5,99
Duvo silica 15 ltr1st €17,00

Aanschaf kat
Katten zijn vredelievende huisdieren die voor vermaak en rust kunnen zorgen, daarmee zijn het de meest populaire huisdieren. Vaak wordt de aandacht en goede verzorging van de kat echter wel onderschat. Bent u klaar voor een kat in huis?

In Nederland zijn de katten zijn razend populair. Deze gezelschapsdieren zijn in enorm veel huishoudens terug te vinden als huisdier. Waar rekening mee moet worden gehouden, is dat ook katten een goede opvoeding nodig hebben. Met name in de beginfase moet een kat sociaal om leren gaan met allerlei nieuwe situaties.
Het is belangrijk om te kijken naar welk huisdier het best past bij uw (thuis)situatie. Een kitten (jonge kat) is natuurlijk waanzinnig schattig, maar de opvoeding ervan kost veel tijd. Dit is een intensief traject, onderschat dit nooit. Wanneer u niet voor een kitten wilt gaan, is het bezoeken van een asiel een goede optie. Wilt u een raskat aanschaffen dan kunt u dit het best doen bij een erkend fokker.
Veel mensen onderschatten de kosten voor het houden van een kat maar onderschat deze kosten niet en bereken wat men mogelijk gemiddelt per jaar kwijt is voordat men überhaupt aan een kat begint.

Zo maak je je kat gelukkig
Een goede relatie tussen de kat en eigenaar is belangrijk voor het psyche van de kat. Kijk uit met welke straffen je je kat geeft als hij bijvoorbeeld krabt aan de bank. Sommige mensen gebruiken een waterfles en anderen schreeuwen hard. Dit kan ertoe leiden dat je kat het eng vindt om bij mensen te zijn. Je kunt zijn slechte gewoontes voorkomen door simpelweg een alternatief voor het krabben te vinden: een krabpaal. Geef je kat een eigen plekje of hoekje in je huis. Het liefst een plekje waar het rustig is met daarin een kattenbak.
De meeste katten vinden het heerlijk om alleen te zijn. Maar er zijn ook katten die daar moeite mee hebben. Heb jij het gevoel dat je kat het lastig vindt om alleen te zijn dan kun je bijvoorbeeld een relaxed muziekje opzetten of een talkshow aanzetten, zodat hij het gevoel heeft dat er toch mensen thuis zijn. Ook zou je een tweede kat erbij kunnen nemen, zodat ze elkaar hebben om mee te spelen. Katten wennen aan elkaar als ze vanaf jongs af aan bij elkaar zijn. Zorg dat je kat iets heeft om te doen zodat hij niet verveeld raakt. Voor weinig geld kun je vilten muisjes kopen of zet een kartonnen doos neer met kijkgaatjes. Dat vinden katten ook geweldig!
Een hygiënische leefomgeving van uw kat…
Met een paar simpele klusjes zorgt u al snel voor een schone leefomgeving:
Leer uw kat om in de kattenbak haar behoeftes te doen.
Maak de kattenbak regelmatig schoon en schep de uitwerpselen er dagelijks uit. Klop regelmatig haar kussens en mandjes uit.
Zorg dat het mandje of kussen uit materiaal bestaat dat eenvoudig te reinigen is. Reinig de voer- en drinkbakjes dagelijks.
Houd haar vacht schoon, borstel haar regelmatig en controleer goed op vlooien. Zorg voor frisse lucht; zet het raam open.
Ontworm uw kat regelmatig.
Ongelukjes gebeuren wel eens, ook bij katten. Maak direct schoon als uw kat een keer buiten de kattenbak heeft geplast. Anders blijft de geur hangen en ziet ze de plek voortaan voor een vast toilet aan.
Voeding en gewicht
Goede kwaliteit voeding zorgt voor mooie stevige ontlasting, een gezonde vacht en een actief kitten. Door uw kitten niet te dik te laten worden kunnen veel gezondheidsproblemen voorkomen worden.
Waarom is goede kittenvoeding zo belangrijk?
Een goed kittenvoer zorgt natuurlijk voor een gezonde groei en draagt bij aan een gezond bottenstelsel. Maar dat niet alleen! Gezonde voeding zorgt voor goede stevige ontlasting en een mooie glanzende vacht. Bovendien zit een kitten dat een goed voeder krijgt gewoon veel beter in zijn vel, is attenter en levendiger.
Wat zijn de eigenschappen van een goed voer?
Kwaliteitsingrediënten met een hoge verteerbaarheid zorgen voor minder ontlasting die mooi stevig is.
Vaste samenstelling (goedkope voeders variëren nogal eens in samenstelling) verminderen de kans op diarree en huidklachten.
Smakelijkheid.
Voldoet aan de uitzonderlijke energiebehoefte van de snelgroeiende kittens
Bevat de juiste balans van voedingstoffen leveren, zodat nieuw lichaamsweefsel kan worden aangemaakt voor een gezonde groei.
AL MET AL U WILT HET BESTE VOOR UW KITTEN/KAT, NEEM DAN EEN PREMIUM VOEDING
Is het aanschaffen van een kat duur?
Kosten kat: het eerste jaar.
Als je een kitten aanschaft moet je rekening houden met een heel aantal dingen. Je zult een uitzet voor je kat aan moeten schaffen en je gaat voor een aantal standaard ingrepen naar je dierenarts. Heb je een al wat oudere kat van iemand overgenomen of uit een asiel gehaald, dan hoeft er maar één keer (ipv twee keer) gevaccineerd te worden, is chippen misschien al gedaan en is hij of zij misschien al gesteriliseerd of gecastreerd. Dan kun je die kosten uiteraard weglaten.
Aanschaf spulletjes: Reismandje, Mandje, Krabpaal, Speeltjes, Vlooienkammetje en tekentang, Voer en drinkbakjes, Kattenbak.
Medische kosten : Sterilisatie, castratie, vaccineren, consult, chippen, ontwormen en ontvlooien. Dit zijn de punten waar rekening mee moet worden gehouden.
Verzorging: Voeding. Een goede voeding lijkt heel erg duur, maar voorkomt een heleboel gezondheidsproblemen en betaalt zich daarom dubbel en dwars terug. Ook rekening houden met Snacks, Kattenbakgrit, Kattengras. Totale kosten vanaf €637,- voor het eerste jaar.
Totale kosten vanaf €347,- per jaar
Onvoorziene kosten:
Naast deze standaard kosten kan er altijd iets gebeuren. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een ziekte kun je helaas niet altijd voorzien. Houd er dan rekening mee dat de kosten soms behoorlijk kunnen oplopen. Zorg dat je een ruim gevuld potje hebt "voor het geval dat”. Mocht dat je niet lukken, dan kun je altijd overwegen om je kat te verzekeren.
Na deze hele opsomming is het gratis katje van de buren niet zo heel gratis meer.