Aanschaf kat
Katten zijn vredelievende huisdieren die voor vermaak en rust kunnen zorgen, daarmee zijn het de meest populaire huisdieren. Vaak wordt de aandacht en goede verzorging van de kat echter wel onderschat. Bent u klaar voor een kat in huis?

KRABPAAL GINA VAN €17,50 VOOR €12,50


In Nederland zijn de katten zijn razend populair. Deze gezelschapsdieren zijn in enorm veel huishoudens terug te vinden als huisdier. Waar rekening mee moet worden gehouden, is dat ook katten een goede opvoeding nodig hebben. Met name in de beginfase moet een kat sociaal om leren gaan met allerlei nieuwe situaties.
Het is belangrijk om te kijken naar welk huisdier het best past bij uw (thuis)situatie. Een kitten (jonge kat) is natuurlijk waanzinnig schattig, maar de opvoeding ervan kost veel tijd. Dit is een intensief traject, onderschat dit nooit. Wanneer u niet voor een kitten wilt gaan, is het bezoeken van een asiel een goede optie. Wilt u een raskat aanschaffen dan kunt u dit het best doen bij een erkend fokker.
Veel mensen onderschatten de kosten voor het houden van een kat maar onderschat deze kosten niet en bereken wat men mogelijk gemiddelt per jaar kwijt is voordat men überhaupt aan een kat begint.
Zo maak je je kat gelukkig
Een goede relatie tussen de kat en eigenaar is belangrijk voor het psyche van de kat. Kijk uit met welke straffen je je kat geeft als hij bijvoorbeeld krabt aan de bank. Sommige mensen gebruiken een waterfles en anderen schreeuwen hard. Dit kan ertoe leiden dat je kat het eng vindt om bij mensen te zijn. Je kunt zijn slechte gewoontes voorkomen door simpelweg een alternatief voor het krabben te vinden: een krabpaal. Geef je kat een eigen plekje of hoekje in je huis. Het liefst een plekje waar het rustig is met daarin een kattenbak.
De meeste katten vinden het heerlijk om alleen te zijn. Maar er zijn ook katten die daar moeite mee hebben. Heb jij het gevoel dat je kat het lastig vindt om alleen te zijn dan kun je bijvoorbeeld een relaxed muziekje opzetten of een talkshow aanzetten, zodat hij het gevoel heeft dat er toch mensen thuis zijn. Ook zou je een tweede kat erbij kunnen nemen, zodat ze elkaar hebben om mee te spelen. Katten wennen aan elkaar als ze vanaf jongs af aan bij elkaar zijn. Zorg dat je kat iets heeft om te doen zodat hij niet verveeld raakt. Voor weinig geld kun je vilten muisjes kopen of zet een kartonnen doos neer met kijkgaatjes. Dat vinden katten ook geweldig!
Hertog eigen merk kittenvoeding

Kittens spelen graag

Een hygiënische leefomgeving van uw kat…
Met een paar simpele klusjes zorgt u al snel voor een schone leefomgeving:
Leer uw kat om in de kattenbak haar behoeftes te doen.
Maak de kattenbak regelmatig schoon en schep de uitwerpselen er dagelijks uit. Klop regelmatig haar kussens en mandjes uit.
Zorg dat het mandje of kussen uit materiaal bestaat dat eenvoudig te reinigen is. Reinig de voer- en drinkbakjes dagelijks.
Houd haar vacht schoon, borstel haar regelmatig en controleer goed op vlooien. Zorg voor frisse lucht; zet het raam open.
Ontworm uw kat regelmatig.
Ongelukjes gebeuren wel eens, ook bij katten. Maak direct schoon als uw kat een keer buiten de kattenbak heeft geplast. Anders blijft de geur hangen en ziet ze de plek voortaan voor een vast toilet aan.
Hertog eigen merk kittenvoer

Kittens vinden alles interessant

Voeding en gewicht
Goede kwaliteit voeding zorgt voor mooie stevige ontlasting, een gezonde vacht en een actief kitten. Door uw kitten niet te dik te laten worden kunnen veel gezondheidsproblemen voorkomen worden.
Waarom is goede kittenvoeding zo belangrijk?
Een goed kittenvoer zorgt natuurlijk voor een gezonde groei en draagt bij aan een gezond bottenstelsel. Maar dat niet alleen! Gezonde voeding zorgt voor goede stevige ontlasting en een mooie glanzende vacht. Bovendien zit een kitten dat een goed voeder krijgt gewoon veel beter in zijn vel, is attenter en levendiger.
Wat zijn de eigenschappen van een goed voer?
Kwaliteitsingrediënten met een hoge verteerbaarheid zorgen voor minder ontlasting die mooi stevig is.
Vaste samenstelling (goedkope voeders variëren nogal eens in samenstelling) verminderen de kans op diarree en huidklachten.
Smakelijkheid.
Voldoet aan de uitzonderlijke energiebehoefte van de snelgroeiende kittens
Bevat de juiste balans van voedingstoffen leveren, zodat nieuw lichaamsweefsel kan worden aangemaakt voor een gezonde groei.
AL MET AL U WILT HET BESTE VOOR UW KITTEN/KAT, NEEM DAN EEN PREMIUM VOEDING
Hertog heeft ook hier voeding voor

Raskat Maincoon

Is het aanschaffen van een kat duur?
Kosten kat: het eerste jaar.
Als je een kitten aanschaft moet je rekening houden met een heel aantal dingen. Je zult een uitzet voor je kat aan moeten schaffen en je gaat voor een aantal standaard ingrepen naar je dierenarts. Heb je een al wat oudere kat van iemand overgenomen of uit een asiel gehaald, dan hoeft er maar één keer (ipv twee keer) gevaccineerd te worden, is chippen misschien al gedaan en is hij of zij misschien al gesteriliseerd of gecastreerd. Dan kun je die kosten uiteraard weglaten.
Aanschaf spulletjes: Reismandje, Mandje, Krabpaal, Speeltjes, Vlooienkammetje en tekentang, Voer en drinkbakjes, Kattenbak.
Medische kosten : Sterilisatie, castratie, vaccineren, consult, chippen, ontwormen en ontvlooien. Dit zijn de punten waar rekening mee moet worden gehouden.
Verzorging: Voeding. Een goede voeding lijkt heel erg duur, maar voorkomt een heleboel gezondheidsproblemen en betaalt zich daarom dubbel en dwars terug. Ook rekening houden met Snacks, Kattenbakgrit, Kattengras. Totale kosten vanaf €637,- voor het eerste jaar.
Totale kosten vanaf €347,- per jaar
Onvoorziene kosten:
Naast deze standaard kosten kan er altijd iets gebeuren. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een ziekte kun je helaas niet altijd voorzien. Houd er dan rekening mee dat de kosten soms behoorlijk kunnen oplopen. Zorg dat je een ruim gevuld potje hebt "voor het geval dat”. Mocht dat je niet lukken, dan kun je altijd overwegen om je kat te verzekeren.
Na deze hele opsomming is het gratis katje van de buren niet zo heel gratis meer.
Compleet assortiment

Compleet assortiment