Maakt onbekend onbemind, of is het geven van vers-vlees vaak of veelal te omslachtig?

DUCK VERS VLEES HANDIG VERPAKT IN 10X100 GRAM

Honden en katten zijn vleesetersHonden en katten zijn gebouwd om rauw voedsel te eten,voornamelijk vers-vlees. Het is daarom logisch dat voeding dat zo dichtmogelijk in de buurt komt van hun oorspronkelijke, natuurlijke voeding, ook demeest geschikte voeding is. Goede voeding bestaat uit vlees, rauw vlees metbotten (al dan niet gemalen) en een verse gepureerde groentemassa. Doordat dezegroente gepureerd wordt, komt het zo veel mogelijk overeen met de darminhoudvan prooidieren.

Veel mensen zijn bang dat in rauw vlees schadelijke bacteriën zitten, maar juist het tegendeel is waar. Honden en katten hebben een veel sterker maagzuur dan mensen en zijn daardoor veel beter in staat om met deze bacteriën om te gaan. Rauw vers vlees bevat levende enzymen en bacteriën die honden en katten nodig hebben voor een goede darmflora en die de spijsvertering bevorderen. Als voeding verhit wordt verdwijnen deze enzymen en bacteriën en moet het dier deze zelf aan gaan maken. Dit is echter belastend, met name voor de alvleesklier.

Duck Beef Lever Chicken ook in Rhenen te koop

Duck Beef Lever Chicken 10x100 €3,75

Duck Beef ook in Rhenen te koop

Duck Beef 10x100 €4,75

Duck Excelent ook te koop in Rhenen

Duck Excelent 10x100gr €4,25

Duck Pens ook te koop in Rhenen

Duck Pens 10x100gr €3,75

Waarom vers vlees?

Als je kiest voor vers vlees, dus rauw onbewerkt vlees, kies je voor voeding die past bij het verteringssysteem van een (opportunistische) carnivoor (vleeseter) zoals een hond en kat. Er wordt wel eens beweerd dat een hond een omnivoor (planten- en vleeseter) is en geen carnivoor, maar als je naar het verteringsstelsel en het gebit kijkt klopt dat niet. De darmen zijn wel iets beter aangepast op plantaardig voer dan bij een kat, de term opportunistische carnivoor vind ik dan ook het beste bij een hond passen. Als hij de kans heeft, eet hij ook plantaardig voedsel, maar dat betekent niet dat een hoofdzakelijk plantaardige voeding het beste is. Katten zijn nog duidelijker carnivoor en hebben minder tot geen behoefte aan plantaardig voedsel.

Energie

Vleeseter, alleseter of planteneter: het gaat erom dat het dier met de voeding voldoende energie binnenkrijgt. Omdat diepvriesvoeding uitstekend verteerbaar is, hoeft de hond er slechts weinig van te eten om toch voldoende energie binnen te krijgen. Energie is nodig om te kunnen bewegen en groeien. Vleesvoeding levert veel meer energie dan plantaardige voeding. Daarom moeten planteneters bijna de hele dag eten om voldoende energie binnen te krijgen. Vleeseters hebben aan een klein beetje vlees voldoende voor de hele dag.

De voordelen van versvlees voeding:

 Honden en katten die dit met regelmaat (2x pw) eten worden zichtbaar vitaler. Zij bouwen een betere weerstand op waardoor zij beter bestand zijn tegen allerlei ziekten.

– Het gebit blijft schoner,  goede verse natuurlijke voeding veroorzaakt geen tandplak. (o.a. omdat er geen zetmeel en calcium wordt toegevoegd)

– Er wordt minder ontlasting geproduceerd door de hoge/makkelijke verteerbaarheid. Ook is de ontlasting stevig waardoor anaalklierproblemen kunnen worden voorkomen.

– Goede verse voeding bevat geen kleur-, geur- en smaakstoffen, geen bindmiddelen en geen conserveringsmiddelen.

– Goede verse voeding bevat geen granen (maïs, tarwe), soja e.a. toevoegingen. Hierdoor is dit voer ook zeer geschikt voor dieren die niet tegen gluten kunnen.

– Doordat verse voeding niet verhit wordt blijven de natuurlijke vitaminen en mineralen behouden. En ook de aminozuren zijn nog aanwezig waardoor de natuurlijke (oorspronkelijke) maaltijd zo veel mogelijk nagebootst wordt. De levende bacteriën en enzymen zorgen voor een goede darmflora. Wat zich uit door een betere algehele conditie van uw hond of kat.

– Verse voeding zorgt voor een veel langer verzadigingsgevoel (dus ook ideaal voor te dikke honden).

– De dieren drinken veel minder, doordat er al veel vocht verkregen wordt uit de voeding Hierdoor hoeft een dier niet veel te drinken waardoor de maagzuren, die nodig zijn voor de vertering, niet verdund worden. Dit vleesvocht zorgt tevens voor het best opneembare ijzer.

– Door versvlees voeding wordt het maagzuur sterker, waardoor de kans op een wormbesmetting veel kleiner is.

– Diepvriesvlees heeft een zeer hoge acceptatie en praktisch iedere hond en kat is er helemaal weg van.

– Optimale ontwikkeling van de pup en het kitten.

– Ook na het geven van een wormen- of antibioticakuur is vlees een goede keuze. Rauw vlees zorgt ervoor dat de verteringsbalans snel weer op orde komt.

Voeding voor de kat

Voor katten geldt grotendeels hetzelfde als voor honden, behalve dat zij minder groente nodig hebben en granen voor hun nog schadelijker zijn dan voor honden. Ook bij katten is er in loop der jaren niets veranderd aan het verteringsstelsel, en is het belangrijk dat zij vers vlees krijgen. Katten zijn echte vleeseters en hebben voedsel nodig met veel dierlijke eiwitten. Helaas zit er in droogvoeding (kattenbrokken) veel granen (wat zeer slecht is voor de alvleesklier). Bovendien kan er door droogvoeding mineraalophoping ontstaan (o.a. in de blaas), waardoor blaasgruis ontstaat. Verse voeding zorgt voor een juiste vochtbalans, waardoor katten nog maar zeer weinig hoeven te drinken. Verse natuurlijke voeding voorkomt tal van kwalen. Er zijn vele gevallen bekend van katten die geheel zijn genezen van blaasgruis. Ook katten met nierproblemen en suikerziekte reageren zeer goed op natuurgetrouwe voeding.

Moeilijke eters

Sommige honden hebben weinig behoefte aan eten en laten vrijwel alles staan. De geur van vers vlees verleidt zelfs de moeilijkste eters tot een aanval op de voerbak.

Huid- en vachtproblemen

Soms worden huid- en vachtproblemen veroorzaakt door parasieten. Het komt echter ook regelmatig voor dat honden gevoelig reageren op de voeding die ze krijgen. Dit leidt veelal tot jeuk en een rode, kapot gekrabde huid. In het geval van een allergie is het helaas vaak in eerste instantie onduidelijk waarop de hond reageert. Soms is dat een bepaalde vleessoort, maar er zijn ook honden die gevoelig reageren op toevoegingsmiddelen, zoals geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Vaak kunnen deze honden met versvlees van hun probleem worden verlost.

Diarree

Diarree wordt bijna altijd veroorzaakt door iets in de voeding dat door de hond slecht verdragen wordt. Ook kan het zijn dat de darmflora van de hond niet (meer) optimaal is. Veel versvlees producten leveren een bijdrage aan het verbeteren van de darmflora.

Bijna alle merken beschikken over diverse soorten diepvriesvlees met de stelregel deze op een koele plaats te laten ontdooien en serveren op kamertemperatuur, en ontdooid maximaal nog 2 dagen houdbaar is in de koelkast. Voor de juiste hoeveelheid heeft ieder merk wel een overzicht hoeveel is benodigd per kg hond/kat.

Wat merk ik daar dan van?

Dat verschilt per dier, maar veelgehoorde verschillen tussen brok en vers zijn:

– geen jeuk meer

– niet meer zo stinken (lichaamsgeur, winderigheid, uit de bek stinken)

– minder vaak naar de dierenarts

– mooiere vacht

– geen oorontstekingen meer

– geen volle anaalklieren meer

– minder vaak poepen en kleinere opraapbare drollen

– minder vaak wormen en/of vlooien

– minder hyperactief, maar wel actief

In ons assortiment beschikken wij over:

Prins voor hond en kat – Carnibest voor hond en kat – Duck voor de hond – Stawi voor de hond – AHV vlees pens voor de hond – Smuldier voor de hond

Prins TC L+R ook in Rhenen te koop

Prins TC L+R 25x100 €15,25

Prins TC Super Compleet ook te koop in Rhenen

Prins TC Super Compleet

Prins Super Active Compleet ook te koop in Rhenen

Prins Super Active Compleet 25x100 €13,95

Prins TC puppy ook te koop in Rhenen

Prins TC puppy 24x25gr €3,50

Wilt u meer weten over de prins vers vlees total care producten klik dan op de link. https://www.prinspetfoods.nl/hond/prins-totalcare-hond

Ons assortiment vers vlees voor de hond en de kat

HONDVERPAKKINGEUROBIJZONDERHEDEN
PRINS
Lam en rijstpak 25x100gr€15,25
Lam en rijstpak 6x100gr€3,95
super compleetpak 25x100gr13,25
super compleetpak 6x100gr€3,50
super pluspak 25x100gr€13,95
super pluspak 6x100gr€3,95
puppypak 24x25gr€3,50
DUCK
Uitmuntend compleet
pak 10x100gr
€4,25
Uitmuntend compleet
8 kg = 80x100gr

€27,50
1 doos = 8x1kg
Rund/lever & kip
pak 10x100gr
€3,75
Rund compleet
pak 10x100gr
€4,75
Pens compleet
pak 10x100gr
€3,75
Lam & rijst compleet
pak10x100gr
€3,99
AHV
Vlees & pens
rol 500gr
€1,60
Vlees & pens
30x500gr = 1ds
€41,88
staffelkorting 9.95%
SMULDIER
Pens compleet
rol 500gr
€1,45
Pens compleet

20x500gr = 1ds
€229,00

staffelkorting 4%
Vlees compleet
rol 500gr
€1,45
Vlees compleet20x500gr = 1ds
€29,00staffelkorting 4%
CARNIBEST
Natuur
rol 1kg
€5,50
Natuur
rol 500gr
€3,15
Lam & rijst
rol 500gr
€3,65
Light
rol 500gr
€3,15
Eend/rijst
rol 500gr
€3,95
Natuur bio
rol 1kg
€6,75
op bestelling
Natuur bio
rol 500gr
€3,95
Natuur pancreas
rol 1kg
€6,35
op bestelling
Natuur puppy
rol 500gr
€3,15
Natuur puppy
rol 1kg
€5,50
CARNIBEST KAT
Vlees-mix
rol 500gr
€3.00
Vlees-mix
rol 1kg
€6,85
Lam-mix
rol 500gr
€4,35
Eend-mix
rol 500gr
€4,45
Kalkoen-mix
rol 500gr
€4,45