Apotheek

Ben je op zoek naar voordelige diergeneesmiddelen en verzorgingsproducten voor je hond, kat, kleine dieren of vogels? Dan ben je ons aan het juiste adres. Wij hebben in onze apotheek alles wat je nodig hebt om je huisdier gezond te houden, met praktische bijsluiters.

ONTWORM UW HUISDIER MET REGELMAAT, MET PILLEN OF PASTA


kat ontwormen met dronspot

Hoe moeilijk is het wel niet om de kat te ontwormen met een pilletje. Met Dronspot heb je daar nu geen last meer van.
Dronspot is een spot-on oplossing voor de ontworming van katten, eindelijk ontwormen met een pipet in plaats van een tablet. Ontwormen met een pipetje in de nek, net als bij het ontvlooien, makkelijk en snel bij alle katten. Wanneer katten worden ontwormd met Dronspot spot-on, dan worden alle aanwezige spoelwormen, haakwormen, lintwormen en ook de L3 en L4 larven van de Toxocara rondworm gedood. De afgestorven wormen komen vervolgens met de ontlasting naar buiten. Indien je de juiste dosering hebt gebruikt van Dronspot spot-on en je ziet 24 tot 48 uur na het ontwormen niets met de ontlasting naar buiten komen, dan had je kat geen wormen. Dronspot pipetten bevatten 2 werkzame stoffen: Emodepside en Praziquantel, zodat de pipetten van Dronspot tegen alle in ons land voorkomende rondwormen en lintwormen werken. Elke behandeling bestaat maar uit een pipet in de nek, dus geen dagen achtereen behandelen.

Dronspot is er voor de kleine kat (tot 2.5 kg), medium (tot 5 kg) en Large-grote kat (tot 8 kg). Dit diergeneesmiddel tegen wormen mag bij elke kat vanaf 8 weken leeftijd gebruikt worden maar de kittens moeten minimaal 0.5 kg wegen. Dronspot kan en mag ook gebruikt worden tijdens dracht en lactatie.

NIEUW VAN EMAX – VLOOIEN & TEKENBAND

Tick Off Vlooien en tekenband hond

Voor de gezondheid van je hond (en gezin) is het voorkomen van een tekenbeet het beste. Tick Off heeft verschillende producten met een afwerende werking waarmee je jouw hond beschermt tegen teken. Daarnaast zijn de Tick Off producten ook zeer effectief tegen vlooien.
De Knock Off vlooien- en tekenband maakt parasieten immobiel, waardoor ze uitdrogen. bevat geen insecticiden en is regen- en waterbestendig. Is een veilige band voor mens, dier en milieu.
Tot 4 maanden actief en is na aanbrengen binnen 72 uur volledig actief over het gehele lichaam. Tot 25kg €17,99 – Vanaf 25kg €19,99. Bescherming tegen teken, vlooien, zandvliegen en steekmuggen.
Het merk Tick Off kenmerkt zich door goede producten tegen teken en met een eenvoudige toediening. Als je Tick Off vergelijkt met andere producten hebben de producten van het merk Tick Off een zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding!

Koop de betere en bekende merken voor uw huisdier. Het is aangetoond dat deze een betere werking hebben dan de veel goedkopere alternatieven. Deze alternatieven kunnen ook wel eens gevaarlijk zijn voor uw huisdier.

De tekentijd komt er weer aan, en wat nu !
Teken zijn de laatste jaren een steeds groter wordend probleem. Steeds meer huisdieren en hun baasjes worden ziek door een tekenbeet. Voor de gezondheid van mens en dier is het van belang om teken effectief te bestrijden.

Een tekenbeet, wat gebeurt er dan?  De teek heeft een gastheer nodig om te overleven. Eenmaal op de gastheer hecht de teek zich met de monddelen aan de huid. Tijdens het hechten wordt een soort speeksel uitgescheden, cement genaamd. Dit cement voorkomt dat de teek eenvoudig van de huid afvalt. Vervolgens gaat de teek zich voeden met bloed. Gemiddeld genomen duurt de voeding van larven 3-5 dagen, van nimfen 4-8 dagen en van volwassen teken 5 tot 10 dagen. Wanneer de teek zich voldoende heeft volgezogen laat deze zich vallen.

Tekengevaar
Als een teek langere tijd (> 24 uur) op de gastheer vast zit kan deze zijn maaginhoud met vervelende ziektes legen. De teek draagt de ziektes niet meteen over, dus hoe eerder de teek verwijderd of gedood is, hoe kleiner de kans op gevaarlijke ziektes. De meest voorkomende ziektes die overgedragen kunnen worden door bacteriën of virussen van teken zijn: ziekte van Lyme bij mens én dier of Babesiose en Ehrlichiose. De meeste mensen worden niet ziek na een tekenbeet en de kans op de ziekte van Lyme wordt in Nederland geschat op 1-3%. Als de teek binnen 24 uur verwijderd wordt is de kans op de ziekte van Lyme nog kleiner, maar niet onmogelijk.

Teken verwijderen
Ben jezelf of is jouw huisdier onverhoopt gebeten door een teek, verwijder de teek dan zo snel mogelijk. Het liefst met behulp van een pincet, tekentang of tekenpen (verkrijgbaar bij de dierspecialist, drogist of apotheek). Pak de teek met de tekenpen zo dicht mogelijk op de huid vast en til de teek voorzichtig uit de huid. Probeer de teek in zijn geheel (met kop en pootjes) in één keer uit de huid te verwijderen. Verdoof of verbrandt de teek nooit! Daardoor zal de teek schrikken, waardoor de kans op ziekte overdracht wordt vergroot. Na verwijdering het wondje even goed ontsmetten met alcohol (70%) of jodium.

Artikel en aankooptip
In onze apotheek hebben we een groot scala aan bestrijdingsmiddelen voor de bestrijding tegen teken. Een doosje Exil Tick off bevat 6 pipetten voor honden tot 15 kg en kost €21,20

Wist je dat teken niet doodvriezen in de winter, maar vanaf circa 8 graden Celcius weer actief worden?

Vlooien en Tekenbanden voor de hond en kat. Meer weten ? Klik op de snelkoppeling onder de afbeelding

 

Beaphar vlooienband voor kat en hond
Beaphar voor kat en hond
beaphar vlooienband hond en kat
Exil teken en vlooienband
Exil teken en vlooienband
Exil Tick-off tekenband
Seresto vlooien/teken band voor hond en kat
Seresto voor hond en kat
Bayer Seresto hond en kat
Scalibor voor de hond
Scalibor voor de hond
MSD Scalibor hond

De vlooientijd komt er weer aan, en wat nu !
Voor je huisdieren zijn vlooien erg vervelend. De beten kunnen jeuk en irritatie veroorzaken en zelfs een vlooienallergie. Het is goed om te weten hoe de levenscyclus van een vlo eruit ziet, dat helpt je namelijk bij het voorkomen en bestrijden van een vlooienprobleem.

Exil flea free pipetten hond en kat
Exil flea free hond en kat
Exil flea free hond en kat
Exil ectoline pipetten duo hond en kat
Exil ectoline duo hond en kat
Exil Ectoline hond en kat
Frontline pipetten hond en kat
Frontline hond en kat
Frontline hond en kat
Bayer advantix / advantage hond en kat
Advantix / advantage hond en kat
Advantix hond Advantage kat

De levenscyclus van een vlo, ook wel vlooiencyclus genoemd, begint doordat een vlo op je huisdier springt. Daar bijt, zuigt bloed en vervolgens paart de vlo. Ongeveer 24 uur na de bloedmaaltijd begint de vrouwelijke vlo zo’n 50 eieren per dag te leggen. Deze eieren vallen van je hond of kat en liggen voornamelijk op de plaatsen waar je huisdier zich het meest bevindt zoals diens mand, bank of kussen. Je kunt deze eieren met het blote oog niet zien.

Een ei vol problemen….
In een eitje ontwikkelt zich een larf. Zodra de larfjes uit de eieren komen nestelen ze zich op huidschilfers, vlooienpoepjes en andere eetbare restjes die in ruimtes aanwezig zijn. De larf spint zich, na enige tijd gegeten te hebben, in een cocon en wordt een pop. De poppen kunnen tot wel twee jaar blijven leven in je huis.  Bestrijdingsmiddelen hebben geen invloed op de poppen, waardoor ze niet dood gaan. Volwassen vlooien komen op een gegeven moment uit de poppen door prikkels zoals warmte, trillingen en koolstofdioxide, wat wij mensen en dieren produceren. Nadat iemand op vakantie is geweest, zie je daarom vaak ineens vlooien. De vlooien reageren op de thuiskomst van mensen en dieren en komen dan uit hun pop. De nieuwe generatie vlooien is klaar om weer op een huisdier te springen en weer een nieuwe vlooiencyclus in gang te zetten.

Zijn er vlooien?
Het is vrij eenvoudig om het verschil te zien tussen vlooienpoepjes en bijvoorbeeld zandkorrels in de vacht van je huisdier?

“Kam je hond of kat met een vlooienkam, de schilvers, zandkorrels en mogelijke vlooienpoepjes leg je op een velletje keukenrol. Maak de keukenrol licht nat/vochtig, als er dan korreltjes rood worden zijn dat vlooienpoepjes. Want vlooien eten bloed, dat zie je terug in hun ontlasting.”

Wist je dat?
Slechts 5% van de vlooienpopulatie op je huisdier zit? Meer dan 95% van de vlooien-populatie zit in je huis. Warmte en vocht kunnen de cyclus en daarmee de toename van vlooien versnellen?donkere plaatsen zoals spleten, kieren, in het tapijt of onder meubels. Deze larven voeden zich met huidschilfers, vlooienpoepjes en andere eetbare restjes die in ruimtes aanwezig zijn. De larf spint zich, na enige tijd gegeten te hebben, in een cocon en wordt een pop. De poppen kunnen tot wel twee jaar blijven leven in je huis.  Bestrijdingsmiddelen hebben geen invloed op de poppen, waardoor ze niet dood gaan. Volwassen vlooien komen op een gegeven moment uit de poppen door prikkels zoals warmte, trillingen en koolstofdioxide, wat wij mensen en dieren produceren. Nadat iemand op vakantie is geweest, zie je daarom vaak ineens vlooien. De vlooien reageren op de thuiskomst van mensen en dieren en komen dan uit hun pop.

De nieuwe generatie vlooien is klaar om weer op een huisdier te springen en weer een nieuwe vlooiencyclus in gang te zetten.

 Exil Wash Away Anti Vlooienshampoo voor de hond.

Werking: bestrijdt volwassen vlooien.

Speciaal voor een snelle en directe verwijdering van vlooien en teken op uw hond is er Exil Wash Away shampoo.

Beaphar Vlooienshampoo Knock-Down voor de kat.

Alhoewel de gemiddelde kat zich moeilijk laat wassen willen we u dit toch niet onthouden. Deze shampoo werkt op twee manieren:

1. Knock-Down werking: tijdens het wassen van de dieren komen de vlooien op het dier in aanraking met permethrine. De vlooien worden hierdoor gedood.

2. Residue-werking: na het wassen werkt de achter gebleven permethrine nog 1 tot 2 weken door.

Belangrijk: het wassen
Breng de aangegeven hoeveelheid shampoo aan op de natte vacht van het dier met behulp van (wegwerp)handschoenen. Het gehele lichaam wassen, met uitzondering van de ogen, neus en bek. Gedurende 2 minuten goed inmasseren en tenminste 4 tot 5 minuten laten inwerken. Daarna grondig spoelen en de vacht droogwrijven. Katten niet binnen 4 weken opnieuw behandelen. Voorkom dat katten zich likken gedurende de inwerkingsperiode.

Ontwormings- tabletten en pasta voor de hond en kat. Meer weten Klik op de snelkoppeling onder de afbeelding

Exil No Worm Totaal assorti
Exil No Worm Totaal assorti
Exil no worm hond en kat
Exil No Worm Pasta
Exil No Worm Pasta
Exil no worm pasta kat en hond
Milbemax voor hond en kat in diverse gewichten
Milbemax voor hond en kat
Milbemax wormtabletten hond en kat
Beaphar voor de hond verschillende gewichten
Beaphar voor de hond
beaphar wormtabletten hond en kat

Waarom moet ik mijn hond of kat ontwormen?
Overal in de omgeving zitten er wormen en wormeieren. Uw huisdier kan besmet geraken door ermee in contact te komen. Contact met andere dieren is 1 van de mogelijke besmettingsvormen. Ook kunnen wij mensen wormen mee naar binnen brengen. Plaatsen zoals parken, hondenscholen, dierenpensions,… zijn vaak een besmette omgeving.

Hoe zie ik of mijn hond/kat wormen heeft?
Wormen kunnen zorgen dat uw huisdier platte stoelgang of zelfs diarree krijgt. Voornamelijk jongere dieren zijn hiervoor gevoelig. Wordt uw huisdier massaal besmet, dan kan ook een gezond dier daar last van krijgen. Niet alleen spijsverteringsklachten (braken en diarree) maar ook hoesten, zwakte (bloedarmoede), jeuk, tragere groei, minder goede algemene conditie, dikke buik, … kunnen mogelijke symptomen zijn. De meeste women hier in België zijn matige ziekteverwekkers maar toch is het van belang om tijdig en goed te ontwormen.

Kan ik ook ziek worden als mijn hond wormen heeft?
Hygiëne is zeker belangrijk. Mensen kunnen namelijk ook besmet worden met bepaalde wormen die bij de kleine huisdieren voorkomt. Ze kunnen via de mond opgenomen worden en verder migreren in het lichaam. Zo kunnen organen zoals het oog, hersenen, spijsverteringsstelsel, huid,…  aangetast worden. Bijgevolg zijn klachten zoals blindheid, buikkrampen, jeuk,… mogelijk.

Welke wormen bestaan er allemaal?
1. Lintwormen
Lintwormen worden altijd overgedragen door een “tussengastheer”. Zoals een mens rauw vlees moet innemen om een lintworm te krijgen, zo krijgen dieren lintwormen door het eten van muizen (katten), konijnen (honden) of vlooien (honden en katten). Deze noemt men dan de tussengastheer. Een bestrijding van lintwormen bestaat dus altijd uit 2 delen. Vooraleerst moet de lintworm zelf aangepakt worden (ontwormingsmiddel). Ten tweede moet ook de tussengastheer bestrijd worden. De meest voorkomende tussengastheer is de vlo, vandaar dat ontvlooien ook heel belangrijk is. Meestal is de besmetting niet zichtbaar. Soms is ze te herkennen aan de platte bewegende wormpjes op de vacht  of een “verdroogde rijstkorrel” aan de anus.

2. Spoelwormen
De meeste voorkomende wormen bij honden en katten zijn de spoelwormen. Er zijn 4 verschillende manieren waarop uw huisdier zich kan besmetten. 1. In de baarmoeder. 2. Onmiddellijk na de geboorte via moedermelk (kat). 3. Door opname van een toevallige tussengastheer (vogel of knaagdier). 4. Contact met besmette faeces (in parken, zandbakken,…). Deze worm komt het meest  voor, aangezien uw huisdier zich op verschillende manieren kan besmetten. Ook produceert 1 worm per dag 200 000 eieren waarmee ze de omgeving kunnen besmetten. Deze wormeieren kunnen daarenboven heel goed overleven in de omgeving (3-5 jaar).

Beaphar tapijt en omgevings spray spray
Beaphar tapijt spray
vlooienshampoo
Exil vlooien shampoo voor de hond
Exil vlooien shampoo
Exil Flea Free spray voor hond en kat
Exil Flea Free spray
Beaphar tapijt spray 400ml. Bestrijdingsmiddel tegen vlooien en -larven in de omgeving van hond en kat.
Gebruik: Voor gebruik op tapijten, ter bestrijding van vlooien en -larven. De bus op ongeveer 30 cm afstand van de te behandelen plaatsen houden en met een zwaaiende beweging het tapijt licht bespuiten, met name die plaatsen waar de hond of de kat zich regelmatig ophoudt. Het verdient aanbeveling om de hondenmand eveneens met dit middel te behandelen. Een volle bus is goed voor de behandeling van 20 m2 vloeroppervlak. Na gebruik zorgvuldig handen wassen.
Deze shampoo immobiliseert parasieten op fysieke wijze zonder chemische insecticiden. Geschikt voor honden en katten. Deze shampoo zorgt ervoor dat uw huisdier geen last heeft van vlooien, teken, mijten en andere uitwendige parasieten. Zonder chemische insecticiden: de werking op basis van dimethicon is louter mechanisch en berust op immobilisatie van de parasieten door blokkering van hun gewrichten. Werkt tijdens alle levensstadia (eitjes, larven, volwassen insecten).
Gebruiksaanwijzing:
Schudden voor gebruik. Breng de shampoo gelijkmatig aan over de hele, vooraf bevochtigde vacht. Gebruik 1 volle dop (10 – 15 ml) per kg lichaamsgewicht. Goed inmasseren en circa 10 minuten laten inwerken. De vacht grondig naspoelen en droogwrijven.
200 ml €12,99.
Tick Off Wash Away Shampoo is bij uitstek geschikt voor de bestrijding van een aanwezige vlooien- en/of tekenbesmetting. Tick Off Wash Away shampoo bevat de werkzame stof permethrin. die aanwezige parasieten direct doodt. Afhankelijk van de infectiedruk zijn de behandelde dieren maximaal 1 tot 2 weken beschermd. Het product is kortwerkend en daardoor bij uitstek geschikt voor de bestrijding van een aanwezige vlooien- en/of tekenbesmetting.Exil flea free huidspray 100ML. Om je huisdier snel en veilig te behandelen tegen vlooien (en teken) is er het ook een spray Flea Free Fipralone huidspray. Dit bevat de werkzame stof Fipronil, wat de wereldwijd meest gebruikte werkzame stof is in strijd tegen vlooien (en teken). Deze spray werkt direct tegen vlooien na aanbrengen en is ook te gebruiken bij pups en kittens. Flea Free Fipralone huidsspray kan veilig gebruikt worden bij pups en kittens vanaf 2 dagen leeftijd.

Wat kan ik als eigenaar nog extra als preventief gaan doen?

Om het risico, dat de wormen voor uw huisdier en voor uw familie vormen, te minimaliseren, is het aan te raden preventie maatregelen te nemen:

Was altijd de handen voor het eten zeker na het buitenspelen, na het werken in de tuin of na contact met honden of katten

Ruim dagelijks de uitwerpselen op van jouw hond en werp ze in een afvalbak. Neem ook op wandeling steeds een hondenpoepzakje mee.

Spoel kattenbakken regelmatig met kokend water.

Geef geen rauw slachtafval aan honden en katten.

Bestrijd ook vlooien – bijvoorbeeld met Advantage® – knaagdieren en slakken

Puur producten

Wilt meer weten over de homeopathische producten van Puur klik op de link.

http://www.hertog-diervoeders.nl/honden-store-nl/verzorgingsproducten?cat=777

ONTWORM UW HUISDIER MET REGELMAAT (3 TOT 4X) PER JAAR
%d bloggers liken dit: