JACK DOGGIES KOEKJES 3 ZAKJES €6,00


Hertog “Eigen Huismerk” brokken voor uw hond

Op deze pagina voor de hond informeren wij u over onze eigen merk brokken voor de hond die worden gemaakt onder een private label.

Wij beschikken over een ruim assortiment van 17 verschillende krokante, geëxtrudeerde brokken en diners van droge voeders voor de hond onder “Eigen HuisMerk” . Alle voorkomende soorten in ons “Eigen” assortiment komen afhankelijk van ras en leeftijd allemaal tegemoet aan de specifieke behoeften van uw hond. Welke soort het ook betreft, het zijn allemaal complete maar vooral ook gezonde maaltijden. Door jarenlange ervaring en een permanente kwaliteitsbewaking staan wij borg voor een uiterst goed product voor elk ras en van jong tot oud.

Laroy Harnas Hond

DUVO EXPLOR BORSTTUIGEN
Heeft u iedere keer weer verschrikkelijk veel moeite om een tuig om te doen, met dit borsttuig bent u in 3-5 seconden klaar.
Dit is een kwalitatief assortiment van stevige en weerbestendige leibanden en harnassen. Het eigentijdse design, ergonomische modellen en duurzame materialen zorgen voor meer comfort en veiligheid onderweg. Telkens met dezelfde hoge kwaliteit, zachte neopreen voering aan de contactoppervlakken en stevige sluitingen, gespen en D-ringen, speciaal ontworpen voor actieve honden. Duvo+ EXPLOR EAST zijn duurzame, weerbestendige en comfortabele tuigen uit tweekleurig geweven nylon in klassieke tinten. De leibanden en harnassen hebben stevige metalen ringen en clips in geborsteld grafietgrijs, kunnen perfect op maat van de hond worden aangepast en zijn zeer handig in gebruik. De kliksluitingen hebben een schuifslot en op de harnassen zit vooraan een fluorescente bies om op te vallen in het donker. De borsttuigen en looplijnen (120cm) zijn beschikbaar in verschillende maten en 3 kleuren. Borsttuig en looplijn nu met 15% korting. Setprijs verkrijgbaar vanaf €22,50


Jack Doggies koekjes voor de hond

Jack Doggies koekjes

Beeztees hondensnacks
Kauwstaaf 20 cm voor de hond

Kauwstaaf 20 cm

Kauwstaaf 15 cm

Kauwstaaf 15 cm

Hondenkoekjes Jack Doggies 3 zakken
naar keuze van €7,50 voor €6,50
Hondenkoekjes Beeztees 3 zakjes naar keuze €6,00
Beeztees belonings-snoepjes, strips of rolls 3 zakjes
van €6,00 voor €5,00
Kauwstaaf 20 cm 20 stuks €18,60Kauwstaaf 15 cm 50 stuks €17,50

Hertog “Eigen Huismerk” hondenvoer
Jan Hertog begon in 1953 met zijn bedrijf in diervoeders. In 1972 produceerde hij zijn eerste geperste brokken voor de hond onder de naam ZamZam[1]. Enkele jaren later gevolgd door een eigen diner. De jaren daar op volgend werden gekenmerkt door verschillende ontwikkelingen in de fabricage van droge hondenvoeders als krokante en geëxtrudeerde[2] brokken. Na al deze ontwikkelingen zijn wij van mening voldoende ervaring te hebben opgedaan. En te beschikken over voldoende kennis dat de kwaliteit van het eigen merk als zeer goed kan worden bestempeld. Inmiddels beschikken wij over een ruim assortiment van 15 verschillende krokante, geëxtrudeerde brokken en diners van droge hondenvoeders, onder Eigen HuisMerk”. Alle voorkomende soorten in ons “Eigen” assortiment komen afhankelijk van ras en leeftijd allemaal tegemoet aan de specifieke behoeften van uw hond. Welke soort het ook betreft, het zijn allemaal complete maar vooral ook gezonde maaltijden. Door jarenlange ervaring staan wij borg voor een uiterst goed product voor elk ras en van jong tot oud.

Bij ons geen duur ogende folieverpakking maar een doorzichtige zak zodat men zo kan zien wat men koopt. Door deze verpakkingmethode, een juist inkoopbeleid en beschikbare opslagcapaciteit, kunnen wij u een zeer goed product aanbieden tegen een scherpe prijs.

Bij ons geen folder of brochure met allerlei verhalen wat goed of slecht is voor de hond maar wel deskundig mondeling advies en gerichte service, ook als u niet tevreden bent over ons “Eigen Huismerk”.

[1] Betekent : leven brengende en gezondheid gevende

[2] Betekent : dat gemalen grondstoffen voor producten in een soort snelkookpan komen, hieraan wordt water toegevoegd en door hoge temperatuur en   wrijving in de extruders gaat het zetmeel voorkoken. Wanneer dit vervolgens door een matrijs gaat expanderen ze en krijgen brokken een open en luchtige structuur, met als resultaat een goed verteerbaar product. Is een volledig geëxpandeerde hondenbrok voor de volwassen hond. Deze krokante brok is zeer smaakvol en licht verteerbaar, geeft een vaste ontlasting en draagt zorg voor sterke tanden met een gezond tandvlees en een glanzende vacht.

Actie Dinobot in Rhenen

Dinobot €4,95

Aanbieding Heerlijke gedroogde buffel oren 10 st €7,00

Heerlijke gedroogde buffel oren. 10 st €7,00

Actie Dinobot in Rhenen

Dinobot XXL €6,95

Superknook is een kniegewricht

Superknook €3,50

HERTOG KIP & RIJST BROKKEN VOOR DE HOND
Speciaal ontwikkeld voor honden welke geen zware inspanningen verrichten, traditioneel geperste brok op basis van kip, smaakvol, licht verteerbaar en minder volume en dus een lagere maagbelasting is daarom bij uitstek geschikt voor gezelschapshonden waarmee gespeeld en gewandeld wordt.
Eveneens zeer geschikt voor de slechte eters en kieskeurige honden.

HERTOG LAM & RIJST SENSITIVE BROKKEN VOOR DE HOND
Lam en Rijst is o.a. geschikt wanneer uw hond last heeft van diarree, maag en darmenproblemen (verteringsproblemen) en bij allergische voedingsproblemen met huidaandoeningen.
Het hoge aandeel lamsvlees en rijst heeft een positieve uitwerking op het voorkomen en het genezen van voedingsallergieën.
De Lam & Rijst brok staat garant voor een goede opbouw en de instandhouding van de botten en de tanden, goede gezondheid en een vitaal leven, gezonde en glanzende vacht, alsmede de optimaal functionerende organen en krachtige spieren.

Puppy Crocgeschikt vanaf 2 tot ca. 6-7 maanden1,5 kg €4,99 - 4 kg €9,99 - 10 kg €19.99
Junior Lam & Rijstgeschikt vanaf 6-7 maanden tot ca. 10-11 maanden1,5 kg €6,99 - 4 kg €14,99 - 10 kg €32.50
Junior Large Breedgeschikt vanaf 2 maanden voor alle grote rassen1.5 kg €4.99 - 4 kg €10,99 - 15 kg €32.50
Adult CrocbrokVoor alle rassen1,5 kg €3.75 - 4 kg €8.50 - 10 kg €14,99 - 15 kg €21,99
Adult Kip & Rijstzeer smaakvol en licht verteerbaar1,5 kg €4.25 - 4 kg €9.50 - 10 kg € 18.99 - 15 kg €27.50
Adult Kip & Rijst Minizeer smaakvol en licht verteerbaar voor de kleinere hond1,5 kg €5.25 - 4 kg €10,99 - 10 kg €22,99
Adult Lam & Rijstheeft een positieve uitwerking op voedingsallergieën1,5 kg €5.25 - 4 kg €12.99 - 10 kg €24.99 - 15 kg €36.50
Adult Lightbij overgewicht bevat minder vet1,5 kg €5.25 - 4 kg €12,50 - 15 kg €33,50
Adult Lam & Rijst Sensitivelicht verteerbaar en geschikt bij allergieën1,5 kg €6.99 - 4 kg €14.50 - 15 kg €44.99
Adult Large Breedgrotere en vierkante brok, geschikt voor alle grotere rassenvanaf 30 kg4 kg €13,50 - 15 kg €32.50
Adult Dinerop basis van granen, zet uit in de maag en geeft een volgevoel1,5 kg €4,50 - 4 kg €10,99 - 10 kg €17.50
Senior Crocbrokna verloop van tijd vetraagt de stofwisseling van uw hond enwordt hij tot de senioren gerekend1,5 kg €4.25 - 4 kg €8,99 - 10 kg €18,50
Senior Lam & Rijstis smakelijk en zeer licht verteerbaar, dit product is zeergeschikt voor honden met spijsverteringsproblemen1,5 kg €5.50 - 4 kg €12,50 - 10 kg €25,99
Sportbrokvoor honden met een verhoogde activiteit en dus meer energieverbruiken, bevat meer eiwitten en vetten,
ook geschikt voor een te magere hond die aan moet komen
5 kg €12.99 - 15 kg €30.99
ZamZam Premium Powertraditioneel geperste brok op basis van kip, smaakvol, lichtverteerbaar en minder volume en dus een lagere maagbelasting20 kg €39.99
Hertog Crocmixeen 3-mix van krokante brokken5 kg €10.99 - 20 kg €34,99

Service
Wij adviseren bij het overgaan naar een ander merk of soort te beginnen met een kleinverpakking van 1.5 kg genoeg voor 3 à 4 dagen. Retourneren of ruilen indien u besluit voor een andere soort van ons eigen merk is bij ons geen probleem. Kijk ook eens naar de website van Prins Petfoods waarvan wij Kroondealer zijn. Dierproefvriendelijk en 100% natuurlijke voeding voor elke soort hond.

Wij kunnen ons voorstellen dat men soms twijfels heeft wanneer men moet of wilt overgaan naar een andere soort voeding. Ons deskundig personeel staat altijd voor u klaar, vraag hun om advies. 

EP Puppy SmallEP SmallEP L+REP senior K+R
Euro Premium Puppy Small K&R
Volledige voeding voor puppy’s, jonge honden (<1 jaar) van kleine rassen (<10kg volwassen gewicht) en voor drachtige en zogende honden.
Dit is een volledige en hoog kwalitatieve super premium voeding ontwikkeld voor opgroeiende pups van kleine rassen. Door het hoge aandeel calorieën en de optimale verteerbaarheid is het ook aanbevolen voor drachtige en zogende honden. Het hoofdbestanddeel is kip, dit zorgt voor een gezonde ontwikkeling van de spieren en verzekert een vlotte spijsvertering. Het hoge aandeel antioxidanten en de toevoeging van prebiotica ondersteunen de ontwikkeling van het afweersysteem bij jonge honden. De ideale verhouding van omega-3 en omega-6 vetzuren wordt bereikt door toevoeging van geraffineerde visolie. Dit is noodzakelijk voor een gezonde en glanzende vacht. De tarwevrije formule van Europremium, beantwoordt aan de behoeftes van honden die gevoelig zijn aan tarwegluten.
Gebruiksaanwijzing
De Puppy Small Chicken & Rice droog verstrekken.
Schakel niet plots over van een ander merk, maar verhoog beetje per beetje het aandeel van de nieuwe voeding gedurende 1 week. Hou hierbij rekening met de voedingstabel en met de behoeftes van uw hond.
3 kg €14,50 - 12 kg €44,50
Euro Premium Adult Small Kip & Rijst
Volledige voeding voor volwassen honden (>1 jaar) van kleine rassen (<10kg)
Dit is een hoog verteerbare voeding voor honden, op basis van kip, met een hoog energieniveau.
Het is specifiek ontwikkeld voor kleine volwassen honden. Deze voeding bevat fructo-oligosacchariden (FOS) en bietenpulp, voor een optimale spijsvertering. De toegevoegde hoogwaardige visolie zorgt voor een perfecte omega-3/omega-6 verhouding. Dit ondersteunt de gewrichten en zorgt voor een gezonde huid en glanzende vacht.
Gebruiksaanwijzing
De Adult Small Chicken & Rice droog verstrekken.
Schakel niet plots over van een ander merk, maar verhoog beetje per beetje het aandeel van de nieuwe voeding gedurende 1 week. Hou hierbij rekening met de voedingstabel en met de behoeftes van uw hond.
3 kg €14,50 - 12 kg €39,99
Euro Premium Adult Medium K&R
Volledige voeding voor volwassen honden (>1 jaar) van middelgrote rassen (10-25kg)
Deze Adult Medium Chicken & Rice is een hoog verteerbare, droge voeding, op basis van kip, voor volwassen honden van middelgrote rassen. Deze voeding bevat fructo-oligosacchariden (FOS) en bietenpulp voor een optimale spijsvertering. De toegevoegde hoogwaardige visolie zorgt voor een perfecte omega-3/omega-6 verhouding. Dit ondersteunt de gewrichten en zorgt voor een gezonde huid en glanzende vacht. Deze voeding versterkt de natuurlijke weerstand en is samengesteld zonder tarwe om aan de noden te beantwoorden van honden die gevoelig zijn aan tarwegluten.
Gebruiksaanwijzing
De Adult Medium Chicken & Rice droog verstrekken.
Schakel niet plots over van een ander merk, maar verhoog beetje per beetje het aandeel van de nieuwe voeding gedurende 1 week. Hou hierbij rekening met de voedingstabel en met de behoeftes van uw hond.
3 kg €13,99 - 12 kg €39,99
Euro Premium Senior Medium K&R
OPTIMALE VERTERING:
Oudere honden kunnen een gevoeliger spijsverteringsysteem hebben. Dankzij de licht verteerbare ingrediënten zoals kip en rijst, prebiotica en bietenpulp, is deze samenstelling voor hen uitermate geschikt.
ONDERSTEUNING VAN DE GEWRICHTEN
Deze voeding bevat minder calorieën en vetten. L-carnitine draagt bij tot een betere vetverbranding. Beiden verminderen de kans op overgewicht waardoor er minder gewicht rust op de gewrichten. Glucosamine en chondroïtinesulfaat helpen bij oudere honden de gewrichten te onderhouden en ondersteunen
PERFECTE GROOTTE & VORM
De aangepaste korrelvorm zorgt ervoor dat oudere honden met gevoelige tanden deze gemakkelijker kunnen bijten. De ideale calcium/fosfor verhouding zorgt voor de ondersteuning van sterkere tanden.
STERK IMMUUNSYSTEEM
De ideale vitaminemix (met hoog gehalte aan vitamine C en E), prebiotica (FOS, MOS en bietenpulp) en de extra toevoeging van selenium als antioxidant ondersteunen de ontwikkeling van een evenwichtig immuunsysteem en een optimale stofwisseling.
€3 kg € 12 kg €45,50
EP L+R EP medium-puppy-L+R EP large-adult L+R EP adult-large K+R 12kg
Euro Premium Adult Lamb&Rijst
Volledige voeding voor volwassen honden (>1jaar) van middelgrote rassen (10-25kg).
Deze Adult Medium Lamb & Rice is een hoog kwalitatieve super premium voeding.
Bepaalde honden zijn gevoelig voor soja eiwitten, rundereiwitten en tarwe gluten. Deze tarwevrije voeding is speciaal geformuleerd op basis van hoog kwalitatieve lam en rijst. Het bevat de prebiotica FOS (fructooligosacchariden) en bietenpulp voor een optimale spijsvertering. De toegevoegde hoogwaardige visolie zorgt voor een perfecte omega-3/omega-6 verhouding. Dit ondersteunt de gewrichten, zorgt voor een gezonde huid en glanzende vacht en ondersteunt de natuurlijke weerstand.
Gebruiksaanwijzing
De Adult Medium Lamb & Rice droog verstrekken.
Schakel niet plots over van een ander merk, maar verhoog beetje per beetje het aandeel van de nieuwe voeding gedurende 1 week. Hou hierbij rekening met de voedingstabel en met de behoeftes van uw hond.
€12 kg €48,50
Euro Premium Puppy Medium L&R
Volledige voeding voor puppy’s en jonge honden (<1 jaar) van middelgrote rassen (10-25kg volwassen gewicht).
Deze Puppy Medium Lamb & Rice is een volledige en hoog kwalitatieve super premium voeding ontwikkeld voor opgroeiende pups van middelgrote rassen die gevoelig zijn aan kippenvlees of kippeneiwit. Het is specifiek ontwikkeld om te voorzien in alle voedingsbehoeften tijdens de groei. De prebiotica (FOS) ondersteunen de ontwikkeling van een gezond spijsverteringssysteem. Het hoge aandeel anti-oxidanten en de toevoeging van prebiotica ondersteunen de ontwikkeling van het afweersysteem bij jonge honden. De ideale verhouding van omega-3 en omega-6 vetzuren wordt bereikt door toevoeging van geraffineerde visolie, dit is noodzakelijk voor een gezonde en glanzende vacht.
De tarwevrije formule beantwoordt aan de behoeftes van honden die gevoelig zijn aan tarwegluten.
Gebruiksaanwijzing
De Puppy Medium Lamb & Rice droog verstrekken.
Schakel niet plots over van een ander merk, maar verhoog beetje per beetje het aandeel van de nieuwe voeding gedurende 1 week. Hou hierbij rekening met de voedingstabel en met de behoeftes van uw hond.
3 kg €15,50 - 12 kg €44,99
Euro Premium Adult Large L&R
Volledige voeding voor volwassen honden (>18 maand) van grote rassen (25-45kg).
Deze Adult Large Lamb & Rice is een hoog verteerbare voeding, op basis van kip, voor volwassen grote honden. Deze voeding bevat fructo-oligosacchariden (FOS) en bietenpulp voor een optimale spijsvertering.
De toegevoegde hoogwaardige visolie zorgt voor een perfecte omega-3/omega-6 verhouding. Dit ondersteunt de gewrichten en zorgt voor een gezonde huid en vacht. De toevoeging van glucosamine en chondroïtinesulfaat draagt bij tot een extra ondersteuning van de gevoelige gewrichten bij grote hondenrassen. Deze voeding versterkt de natuurlijke weerstand en is samengesteld zonder tarwe om aan de noden te beantwoorden van honden die gevoelig zijn aan tarwegluten.
Gebruiksaanwijzing
De Adult Large Lamb & Rice droog verstrekken.
Schakel niet plots over van een ander merk, maar verhoog beetje per beetje het aandeel van de nieuwe voeding gedurende 1 week.
Hou hierbij rekening met de voedingstabel en met de behoeftes van uw hond.
12 kg €57,50
Euro Premium Adult Large K&R
Een optimale weerstand en een gezonde spijsvertering worden ondersteund door de toevoeging van een unieke blend van plantenextracten - rijk aan antioxidanten - aangevuld met prebiotica en β-glucanen. Een optimale verhouding Omega-3 / Omega-6 vetzuren bevordert een gezonde huid en glanzende vacht. Kip als belangrijkste bron van dierlijke eiwitten, draagt bij tot sterke spieren. Gewrichtsondersteunende componenten dragen bij tot gezonde gewrichten. Samengesteld met rijst in plaats van glutenbevattende granen om tegemoet te komen aan honden met een glutenintolerantie.
3 kg €17,99 - 12 kg €48,50

Hondensnacks
Hondensnacks, welke hond is er niet dol op? De snacks zijn met name van toepassing om uw hond te belonen, maar natuurlijk mag uw hond ook wel eens verwend worden met heerlijke snacks. Naast dat honden er dol op zijn, zijn met name kauwstaven en -botten goed voor het schoon en verzorgd houden van het gebit van uw hond. Uw hond zal een heerlijke snack op zijn tijd als een ware beloning zien. Ons assortiment wisselt regelmatig om zo u en uw hond steeds opnieuw te verrassen. Hertog biedt een uitgebreid assortiment aan hondensnacks aan.
Hondensnacks: welke kan ik mijn hond geven?
Van nature hebben honden de behoefte om ergens op te kauwen. Dit komt door het feit dat honden alleen op deze manier hun gebit schoon kunnen houden.
Het is verstandig om verschillende snacks in huis te hebben zodat u voor het trainen/belonen een andere snack geeft dan voor de ontspanning.
Welke snacks u uw hond geeft, hangt onder meer af van zijn levensfase. Heeft u een pup, koop dan bij voorkeur speciale puppysnacks die de groei stimuleren. Voor de juiste gebitsverzorging kunt u daarnaast ook de tanden van uw hond poetsen.

Oeps, waar is de weegschaal?…
Het effect van snacks op het dagelijkse voedingspatroon
Snacks moeten altijd als extra gezien worden. Daarnaast is het van belang om uw hond met mate snacks te geven. Hierdoor blijft het bijzonder voor uw hond en blijft uw hond enthousiast. Wanneer u te ver gaat in het geven van snacks, kunt u overgewicht veroorzaken.
Compenseer de voeding van uw hond dus niet met snacks. Hondenvoeding biedt de voedingsstoffen die uw trouwe viervoeter nodig heeft. Breng de snacks die u geeft niet in mindering op de voeding van uw hond.
Weeg daarom uw hond ook regelmatig. Wanneer hij te zwaar wordt zonder enige medische aanleiding, verlaag dan het aantal snacks. Dit kan overgewicht aanzienlijk verminderen!
Snacks om mee te spelen
Om snacks in te zetten als afleiding voor uw hond, kunt u een perfect hondenspeeltje zoals de KONG aanschaffen. Dit is een speeltje met een holle binnenkant, gemaakt van ijzersterk rubber. De holte vult u met snoepjes of hondenvoeding. Door met de KONG te stuiteren, er in te bijten en met zijn tong te bewerken, krijgt uw hond de snoepjes te pakken. Urenlang speelplezier gegarandeerd voor uw hond!
Hondenspeelgoed vindt u bij de accessoires voor uw hond

IS DE  AANSCHAF VAN EEN PUP/HOND DUUR?
De grootste kostenpost in het eerste levensjaar van een hond is meestal de aanschaf. Een hond uit het asiel kost gemiddeld zo’n 120 euro. Ga je voor een gezonde pup van een erkende fokker, reken je al snel zo’n € 600 tot oplopend €1200.
Aanschaf spulletjes:
Ook zijn er wat aankopen nodig voordat je een hond aanschaft. Denk bijvoorbeeld aan een riem, halsband, hondenmand of –kussen, voerbak, speeltjes, borstel/kam, autogordel enz. De kosten heb je dus helemaal zelf in de hand.
Medische kosten/Dierenarts:

Er zijn geen vaste prijzen voor de dierenarts. Maar vraag eerst de prijzen op voor een consult, chippen, inenten, ontwormen, ontvlooien en steriliseren/castratie.
Dagelijkse verzorging
Een goede voeding (met name voor een pup) lijkt heel erg duur, maar voorkomt een heleboel gezondheidsproblemen en betaalt zich daarom dubbel en dwars terug.

 Hondenvoer en kauwbotten/snacks.
Eventuele andere kosten:
Hondenbelasting, verzekering, verblijf pension, puppy training.

AL MET AL KOST DIT MIJ : Asielhond per paar circa €1200,- , Schoothond per jaar circa €2500,- , Rashond per jaar circa €3500,-
Onvoorziene kosten:
Naast deze standaard kosten kan er altijd iets gebeuren. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een ziekte kun je helaas niet altijd voorzien. Houd er dan rekening mee dat de kosten soms behoorlijk kunnen oplopen. Zorg dat je een ruim gevuld potje hebt “voor het geval dat”. Mocht dat je niet lukken, dan kun je altijd overwegen om je hond te verzekeren.
Wilt u nog veel meer weten over alles wat met een hond te maken heeft download dan deze link licg.nl – Honden  die u een compleet en totaal beeld  geeft met alles wat met een hond te maken heeft.

Zorg voor een honden bench
Je pup heeft een eigen plek in huis nodig waar ‘ie zich veilig voelt en tot rust kan komen. Kies de juiste hondenbench waar je pup voldoende ruimte heeft. Een te kleine bench kan voor je pup te beperkend voelen waardoor hij zich letterlijk gevangen voelt. Er moet voldoende ruimte zijn om aan een kant te rusten of spelen en een andere kant om echt te slapen. Laat je pup overdag niet langer dan twee uur in de bench: hij heeft immers veel energie en bewegingsvrijheid nodig. De bench is ook een goede manier om je pup zindelijk te maken. Je pup zal zijn eigen plek namelijk niet snel vuil willen maken en gaan piepen als ‘ie een behoefte moet doen. In de eerste dagen is het ook goed om beloningen of een snackbal in de bench te leggen waardoor je pup zich ook in de bench vermaakt. Stuur je pup nooit als straf in de bench. De bench moet een prettige en fijne plek voor je pup zijn.
Uiteraard hebben wij ook benchkleedjes voor de nog niet zindelijke pup en makkelijk uit te wassen. En een ruim assortiment aan benchmatjes voor de zindelijke hond.

Bench Economic Zwart voor de hond met 2 ingangen

Bench Economic Zwart

Bench Economic Zilver voor de hond met 2 ingangen

Bench Economic Zilver

Bench Premium Bruin voor de hond met 2 ingangen

Bench Premium Bruin

121x78x84 €97,50
109x69x75 €79,99
89x60x66 €64,99
78x55x61 €49,99
63x55x61 €38,99
49x36x40 €29,99
121x78x84 €94,99
109x69x75 €74,99
89x60x66 €64,99
78x55x61 €54,99
71x52x61 €32,50
63x55x61 €38,99
49x36x40 €29,99
109x69x75 €87,50
89x60x66 €67,99
78x55x61 €49,99
63x55x61 €45,50


VERS VLEES
Maakt onbekend onbemind, of is het geven van vers-vlees vaak of veelal te omslachtig?

Honden en katten zijn vleeseters Honden en katten zijn gebouwd om rauw voedsel te eten,voornamelijk vers-vlees. Het is daarom logisch dat voeding dat zo dichtmogelijk in de buurt komt van hun oorspronkelijke, natuurlijke voeding, ook demeest geschikte voeding is. Goede voeding bestaat uit vlees, rauw vlees metbotten (al dan niet gemalen) en een verse gepureerde groentemassa. Doordat dezegroente gepureerd wordt, komt het zo veel mogelijk overeen met de darminhoudvan prooidieren.

Veel mensen zijn bang dat in rauw vlees schadelijke bacteriën zitten, maar juist het tegendeel is waar. Honden en katten hebben een veel sterker maagzuur dan mensen en zijn daardoor veel beter in staat om met deze bacteriën om te gaan. Rauw vers vlees bevat levende enzymen en bacteriën die honden en katten nodig hebben voor een goede darmflora en die de spijsvertering bevorderen. Als voeding verhit wordt verdwijnen deze enzymen en bacteriën en moet het dier deze zelf aan gaan maken. Dit is echter belastend, met name voor de alvleesklier.

Waarom vers vlees?
Als je kiest voor vers vlees, dus rauw onbewerkt vlees, kies je voor voeding die past bij het verteringssysteem van een (opportunistische) carnivoor (vleeseter) zoals een hond en kat. Er wordt wel eens beweerd dat een hond een omnivoor (planten- en vleeseter) is en geen carnivoor, maar als je naar het verteringsstelsel en het gebit kijkt klopt dat niet. De darmen zijn wel iets beter aangepast op plantaardig voer dan bij een kat, de term opportunistische carnivoor vind ik dan ook het beste bij een hond passen. Als hij de kans heeft, eet hij ook plantaardig voedsel, maar dat betekent niet dat een hoofdzakelijk plantaardige voeding het beste is. Katten zijn nog duidelijker carnivoor en hebben minder tot geen behoefte aan plantaardig voedsel.

Energie
Vleeseter, alleseter of planteneter: het gaat erom dat het dier met de voeding voldoende energie binnenkrijgt. Omdat diepvriesvoeding uitstekend verteerbaar is, hoeft de hond er slechts weinig van te eten om toch voldoende energie binnen te krijgen. Energie is nodig om te kunnen bewegen en groeien. Vleesvoeding levert veel meer energie dan plantaardige voeding. Daarom moeten planteneters bijna de hele dag eten om voldoende energie binnen te krijgen. Vleeseters hebben aan een klein beetje vlees voldoende voor de hele dag.

De voordelen van versvlees voeding:
 Honden en katten die dit met regelmaat (2x pw) eten worden zichtbaar vitaler. Zij bouwen een betere weerstand op waardoor zij beter bestand zijn tegen allerlei ziekten.
– Het gebit blijft schoner,  goede verse natuurlijke voeding veroorzaakt geen tandplak. (o.a. omdat er geen zetmeel en calcium wordt toegevoegd)
– Er wordt minder ontlasting geproduceerd door de hoge/makkelijke verteerbaarheid. Ook is de ontlasting stevig waardoor anaalklierproblemen kunnen worden voorkomen.
– Goede verse voeding bevat geen kleur-, geur- en smaakstoffen, geen bindmiddelen en geen conserveringsmiddelen.
– Goede verse voeding bevat geen granen (maïs, tarwe), soja e.a. toevoegingen. Hierdoor is dit voer ook zeer geschikt voor dieren die niet tegen gluten kunnen.
– Doordat verse voeding niet verhit wordt blijven de natuurlijke vitaminen en mineralen behouden. En ook de aminozuren zijn nog aanwezig waardoor de natuurlijke (oorspronkelijke) maaltijd zo veel mogelijk nagebootst wordt. De levende bacteriën en enzymen zorgen voor een goede darmflora. Wat zich uit door een betere algehele conditie van uw hond of kat.
– Verse voeding zorgt voor een veel langer verzadigingsgevoel (dus ook ideaal voor te dikke honden).
– De dieren drinken veel minder, doordat er al veel vocht verkregen wordt uit de voeding Hierdoor hoeft een dier niet veel te drinken waardoor de maagzuren, die nodig zijn voor de vertering, niet verdund worden. Dit vleesvocht zorgt tevens voor het best opneembare ijzer.
– Door versvlees voeding wordt het maagzuur sterker, waardoor de kans op een wormbesmetting veel kleiner is.
– Diepvriesvlees heeft een zeer hoge acceptatie en praktisch iedere hond en kat is er helemaal weg van.
– Optimale ontwikkeling van de pup en het kitten.
– Ook na het geven van een wormen- of antibioticakuur is vlees een goede keuze. Rauw vlees zorgt ervoor dat de verteringsbalans snel weer op orde komt.

Wat merk ik daar dan van?
Dat verschilt per dier, maar veelgehoorde verschillen tussen brok en vers zijn:
– geen jeuk meer
– niet meer zo stinken (lichaamsgeur, winderigheid, uit de bek stinken)
– minder vaak naar de dierenarts
– mooiere vacht
– geen oorontstekingen meer
– geen volle anaalklieren meer
– minder vaak poepen en kleinere opraapbare drollen
– minder vaak wormen en/of vlooien
– minder hyperactief, maar wel actief