Karper

In Rhenen bieden wij voor de beginners/recreanten u een beperkt assortiment producten bestemd voor de karper visserij. Zo hebben wij boilies, pellets, grondvoer en hookbaits. Verder vindt u bij ons diverse hengels, (baitrunner)molens, lijnen en accessoires. Ook wanneer u op zoek bent naar klein materiaal, bent u bij ons aan het juiste adres. Of u nu op zoek bent naar onthaakmatten, karpermolens, karperhengels, rodpods of beetmelders u slaagt ongetwijfeld in onze hengelsportcorner.


De voor- en nadelen van een korte karperhengel

Een korte karperhengel is handig voor het vissen op korte afstand. Ook is het drillen hierbij een stukje moeilijker, waardoor het een leuke uitdaging is. Iets wat de gevorderde vissers onder ons zou moeten aanspreken. De uitdaging is om zelf de klappen die de karper veroorzaakt door het beuken en kopschudden, op te vangen. Dit vraagt oefening en u zult zeker een aantal keer de vis verspelen. Maar het blijft geweldig om te doen. Tot slot is het grootste voordeel van een korte karperhengel het feit dat hij een stuk makkelijker mee te nemen is van plek naar plek. Een nadeel van een korte karperhengel is onder andere dat het sturen van de vis moeilijker is ten opzichte van een langere hengel. Hierdoor kan de vis worden verspeeld. Ook neemt de maximale afstand waarop u kunt werpen af wanneer er voor dit type karperhengel wordt gekozen.

De voor- en nadelen van een lange karperhengel

Met een karperhengel van meer dan 10 ft, is het mogelijk om een stuk verder te werpen. Ook kunt u met een lange karperhengel gemakkelijker de vis sturen. Hiermee kan u de vis weghouden van eventuele obstakels. Het drillen is een stuk makkelijker dan bij het vissen met een korte karperhengel. Ook creëert u hiermee makkelijk een hefboomeffect voor het scheppen van de vis. De nadelen van een lange karperhengel zijn dat het korte afstandswerpen lastiger worden en dat het transport van een lange karperhengel lastiger is.

Karperhengel kopen of karperhengelset

Ook voor de witvissers bestaan er tegenwoordig karperhengels. Er komen steeds meer commerciële wateren bij, waar karper uitgezet wordt voor wedstrijdvissers. Tegenwoordig worden ook vaste hengels geproduceerd voor de karpervisserij, vaak is dat met elastiek of dikkere nylon. In ons assortiment vindt u dan ook diverse soorten karperhengels terug, zodat u een exemplaar uit kunt zoeken dat past bij uw voorkeur wat betreft merk, lengte en bijvoorbeeld vervoerslengte. We hebben karperhengels in uitvoeringen die bestaan uit twee of drie delen. Sommige exemplaren zijn voorzien van een uitschuifbaar handdeel zodat de transportlengte van deze hengels nog kleiner is. Bovendien kunt u bij ons terecht voor karperhengelsets. Deze bestaan uit een vishengel en molen. Bekijk onze karperhengelsets om de specificaties van de desbetreffende molen en hengel in te zien. Bent u er al uit welke karperhengel u nodig heeft om uw visuitrusting compleet mee te maken?

Karper voordeeltjes

Lion Karperset
Sunseeker Carp Set
Sunseeker Carp Set
Aanbieding Lion Bush Karperset + molen
RT karperset
Ron Thompson Karperset
Lion Acis Stalker 10 ft 3 lb treasure advanage
5000. Een mooie in het matzwart uitgevoerde
karperset met bijpassende zwarte molen.
Fraai afgewerkte sic-ogen.
Een mooie set voor de starter of recreant.
Desgewenst kan er voor €7,50 extra een
nylon camouflage karperlijn op worden gespoeld.
Setprijs van €69,99 voor €59,99.
Deze karperhengel van Elite doet niet onder voor de vele andere bekendere merken. Met een goede prijs / kwaliteitsverhouding is dit een tophengel. Deze matzwarte hengel bestaat uit 2 delen is 3.6 mtr. lang en heeft een werpgewicht van 3.0 lbs, een lichte hengel maar wel een krachtpatser. De zwarte Yolo FRB 6000 vrijloopmolen met opgespoelde lijn past hier uitstekend bij. Dit is een perfecte set voor de recreant of een beginner en mag zeker niet in je visuitrusting ontbreken. Normale prijs €55,00 Nu voor de actieprijs van €44,95.De Lion Acis Bush Carp + molen is een ideale lichtgewicht karperset om het karpervissen mee onder de knie te krijgen. Compleet uitgevoerd in een camouflage patroon.

- Tweedelige glashengel - SiC geleideogen - Lange- afstandsgreep - 3,60 meter lengte - 2¾ lb testcurve - Inclusief karpermolen. Van 54,99 voor €49,99
De Tech Carp Set van Ron Thompson is samengesteld voor karpervissers die op zoek zijn naar een complete set met een goede prijs/kwaliteits verhouding. De Tech Carp 3.60 hengel heeft een dempende actie en is ideaal voor het vissen op allerlei wateren zoals meren, rivieren,kanalen of kleine plassen. De CTC50 tech Carp molen is betrouwbaar, robust, gevoelig en voorzien van een instelbare vrijloopfunctie en volgespoeld met nylon.
€59,95
lion-acis-parapluelite karper schepnetRugby ECO Carpmat SmallElite Rodpod
Lion paraplu 2,3 mtr.
De acis umbrella van Lion sports is een bijzonder
gunstig geprijsde paraplu die voorzien is van een
nylon doek en een handig kniksysteem, zodat de
paraplu altijd maximaal schaduw kan bieden.
Daarnaast is de paraplu voorzien van een cap met een bevestigingsoog.
Van €34,99 voor €29,99
Elite camo karper landingnet 42''
Universeel vervangend landing net mesh voor 42inch schepnetten.
Gemaakt van top kwaliteit, camou visvriendelijk mesh met
verstevigde stiksels.
Per stuk geleverd
Universeel vervangend mesh voor 42 inch schepnetten
Camou, visvriendelijk materiaal
Steel transportlengte 2 mtr. €39,99
Rugby Carpmat
Onmisbaar voor iedere karpervisser. Oprolbaar en compact voor transport. Goedkoop en klein, en dus zeer geschikt voor iedere recreant en struinende karpervisser.
Afmeting:48x100cm €14,99
Elite Rodpod Standaard 3 Rod
Voor: 3 hengels
Inclusief: Tas
rodpod standaard,lengte verstelbaar,inklap-pende pootjes,tas €49,95
Aanbieding Shimano Baitrunner 4000 FBShimano ST6000_RBMolen EFT SagaYolo baitrunner
Shimano Baitrunner St 4000 FB
De Baitrunner ST is afgeladen met technische features die alle twijfel in één klap wegnemen, zoals het Varispeed lijnopspoelsysteem en de Floating Shaft II, die interne frictie minimaliseert en daardoor een soepele loop onder belasting garandeert. Al deze features zijn verpakt in een klassieke zwarte verpakking met zilveren afwerking op de spoel. Deze Baitrunner ST maakt alle verwachtingen méér dan waar!
€64,99
Shimano Baitrunner St 6000 RB
De Baitrunner ST is afgeladen met technische features die alle twijfel in één klap wegnemen, zoals het Varispeed lijnopspoelsysteem en de Floating Shaft II, die interne frictie minimaliseert en daardoor een soepele loop onder belasting garandeert. Al deze features zijn verpakt in een klassieke zwarte verpakking met zilveren afwerking op de spoel. Deze Baitrunner ST maakt alle verwachtingen méér dan waar!
€64,99
Deze chique matzwarte moderne vrijloopspinmolen is de nieuwste update uit de saga range.
Yolo FRB 6000
Gear ratio: 5.1:1
Slip: Voorop + Baitrunner
Van €24,99 voor €18,99

Baitrunners
Baitrunners of vrijloopmolens, zijn de meest gebruikte molens voor karpervisserij. Een baitrunner heeft een dubbele slip, ideaal dus bij het statisch karpervissen. De slip aan de voorkant van de molen stelt u zo in dat hij goed staat voor het vangen van een karpervis. De slip aan de achterkant van de molen is de vrijloop slip. Deze stelt u zo in dat de weerstand goed is, als de weerstand goed is blijft de hengel in zijn steun wanneer u beet hebt.
Een baitrunner herkent u door de schakelaar aan de achterkant, hiermee zet u de vrijloop aan of uit.

Elite power carp 8 of 9,5 meter
De power carp is gemaakt voor de visserij op commercials op grotere karpers tot ongeveer 8 kilo. De hengels hebben lange topdelen en de diameter van de top is inwendig 3,8mm en uitwendig 4,1mm. Op het tweede deel is een verdikking aangebracht, zodat het monteren van een side puller systeem geen enkel probleem is. Deze zeer krachtige hengels zijn ondanks zijn dikke wand een strakke en lichte hengels.

merk: Eliteserie – Tubertini – model: power carp – lengte: 8m €129,00 en 9.5m €169,00
aantal delen: 5+1 – gewicht: 580 of 740 gram – extra: mini extension
wordt geleverd in: stofhoes – 3-delige topsets zijn los verkrijgbaar
Arca addictive pole 650

Beetregistratie

Beetregistratie is een heel belangrijk onderdeel voor de karpervisserij. Daar waar we vroeger het alom bekende Zilverpapiertje of wasknijper als waker gebruikten, is tegenwoordig de beetverklikker niet meer weg te denken uit in ieder geval de karpervisserij. De beetverklikker bestaat uit een rechthoekig kastje met een uitsparing bovenin, hierin zit een rolletje wat als u beet heeft gaat rollen en dat dan een geluid produceert. Beetverklikkers, ofwel beetmelders, zijn er in diverse uitvoeringen. Van eenvoudige modellen tot aan luxe uitvoeringen met draadloos systeem waarmee u ook ’s nachts vanuit uw bivvy kunt horen of u beet heeft; u vindt ze in ons assortiment met hengelsport benodigdheden.

RT Single Bite Alarm
RT Single Bite Alarm
Elite Bite Alarm
Elite Bite Alarm
RT Camo Bite Alarm
RT Camo Bite Alarm
Prologic multicolour bite alarm
Prologic multicolour bite alarm
Ron Thompson Blaster VT.
Single Alarm is een voordelige beetmelder voor de beginnende visser. Voorzien van een verstelbare volume en verstelbare toon. Deze beetmelder registreert de aanbeet van de vis en geeft een heldere pieptoon. €12,95
Ron Thompson Camo Blaster VI Single Alarm.
- On/off ingebouwd in volumeknop
- Volume en toonregelaar
- Camouflage afwerking
- Voor alle weersomstandigheden
- Blue led verlichting
- Incl. batterijen
€14,99
Degelijke multicolour led beetmelder, inclusief beschermhoes.
- Werk op 2x AAA batterijen (niet inbegrepen.
- Volume 6 standen (incl stil)
- Gevoeligheid 5 standen
- Nightlight
- Led multicolor met 4 kleur opties.
€29,99
JC chair eco + modderpoot verkrijgbaar in Rhenen
JC chair eco + modderpoot €39,99
JC chair Eco Small verkrijgbaar in Rhenen
JC chair eco small €34,99
Elite Stoel Armleuning
Elite Stoel Armleuning €69,99
Arca B Carp Chair Armrest
Arca B Carp Chair Armrest €7999
ELITE REISSETS INCL. MOLEN MET LIJN T/M 3 MTR. VANAF €24,99
%d bloggers liken dit: