Knaagdieren

PROBEER EENS HERTOG KNABBELDROOM VOOR ALLE KNAAGDIEREN

In ons filiaal treft u een groot assortiment aan van diverse merken knaagdieren voeders, hokken, kooien, speelgoed, verzorgingsproducten, bodembedekking, lekkernijen (extraatjes dus) en apothekersbenodigdheden. Wij hebben een groot assortiment eigen merk knaagdier droogvoeding. Onderaan deze pagina hiervan een overzicht met prijzen.

NU STERK IN PRIJS VERLAAGD ALLE SOORTEN VERPAKKINGEN VAN SUPREME SCIENCE SELECTIVE KONIJN EN CAVIA

Duvo hamsterkooien: klein model €18,95, groot model €27,59.

Onderstaand een heel klein beetje uit een veel groter aanwezig assortiment

Hamsterkooi Ferplast Combi 2.2
Ferplast Combi 2.2
Ferplast Gym koppelstuk
Ferplast Gym
Hamsterkooi Ferplast duna fun hamste
Ferplast Duna Fun hamste
€44,99€24,49€66,99
Hamsterkooi Ferplast Combi 1 Fun
Ferplast Combi 1 Fun
Koppelstuk Ferplast Lab
Ferplast Lab
Hamsterkooi Ferplast Combi 1
Ferplast Combi 1
€42,99€14,99€35,99

Waar let u op bij de aanschaf van een knaagdier.
Zoekt u een klein huisdier om mee te knuffelen? De aanschaf van knaagdieren ligt dan voor de hand. Met hun zachte vacht en kraaloogjes zien ze er schattig en aaibaar uit. Bovendien nemen ze niet veel ruimte in beslag en zijn ze relatief makkelijk te verzorgen.

Vergeet echter niet dat ook de verzorging van een klein huisdier tijd en geld kost. Kiest u toch voor een knaagdier als huisdier, maak dan van te voren goede afspraken over de verzorging: wie is verantwoordelijk voor het voedsel kopen, eten geven, de kooi schoonmaken én natuurlijk aandacht geven.  

Weet ook dat elk knaagdier anders is. Zo is een hamster een echt nachtdier, wat voor een kind een teleurstelling kan zijn. Wij bij Hertog Diervoeders helpen u graag bij het maken van de juiste keuze, zodat u en uw knager veel plezier van elkaar hebben. In onze filiaal verkopen wij konijnen, cavia’s en dwerghamsters.

In voorkomend geval en met regelmaat hebben wij in Rhenen nestjes met zijde- goud- en dwerghamsters. Eventueel zijn deze vooraf te bestellen.

Hobby First rabbit complete
Hobby First Rabbit
Complete 3 kg €8,25
1.5 kg €4,99
HobbyFirst rabbit granola
Hobby First Rabbit
Granola 2 kg €8,50
HobbyFirst rabbit balance
Hobby First Rabbit
Balance 1.5 kg € 8,99
HobbyFirst cavia granola
Hobby First Cavia
Granola 2 kg €9,25
0,8 kg €4,75
Hobby First cavia complete
Hobby First Cavia
Complete 3 kg €9,99
1,5 kg €5,99
Hobby First Cavia Balance
Hobby First Cavia
Balance 1.5 kg €8,99
HobbyFirst hamster granola
Hobby First Hamster
Granola 800 gr €4,25
Supreme selective rat
Supreme Selective Rat
1.5 kg €9,99
vitakraft menu konijn
Vitakraft menu Konijn
1 kg €3,69
vitakraft menu cavia
Vitakraft menu Cavia
1 kg €4,39
vitakraft menu hamster
Vitakraft menu Hamster
1 kg €4,39 - 400 gr €2,50
vitakraft menu dwerghamster
Vitakraft menu Dwerghamster
400 gr €3,19
Supreme selective cavia
Supreme Selective Cavia
1.5 kg €13,75
3 kg €17,99
Supreme selective rabbit
Supreme selective Rabbit
1.5 kg €12,50
3 kg €17,50
5 kg €24,50
Supreme selectiverabbit mature
Supreme Selective Konijn
Senior 1.5 kg €12,50
Supreme selective rabbit junior
Supreme Selective Konijn
Junior 1.5 kg €9,99

Voer voor knaagdieren
Cavia’s hebben liever sla, wortelen, hooi en droogvoer op het menu. Elk knaagdier heeft zijn eigen voedingsbehoefte. Goede voeding houdt een dier niet alleen langer gezond, het krijgt ook alle benodigde bouwstoffen, vitamines en mineralen binnen.

Beapahr care+ Konijn 1.5 kg erg voordelig
Beapahr care+ Konijn & junior 1.5 kg €13,50
Beaphar Care+ Cavia 1.5kg erg voordelig
Beaphar Care+ Cavia 1.5kg €13,75
Beaphar Care+ Rat 1.5 kg erg voordelig
Beaphar Care+ Rat 1.5 kg €13,99 700 gr €7,49
Beaphar care+ Dwerghamster 250 gr erg voordelig
Beaphar care+ Dwerghamster 250 gr €3,75, 800 gr €8,50

Aanschaf van een konijn:
Konijnen zijn niet alleen aaibaar. Ze zijn ook nieuwsgierig, goed tam te maken, lief en aanhankelijk. Konijnen zijn zelfs zindelijk te maken. Kortom, konijnen zijn huisdieren die goed passen in een gezin met kleine kinderen. Bekijk de boodschappenlijst om te zien wat u allemaal nodig hebt voor een konijn.

Konijnen kunt u het best met 2 of meer in een groep houden. De beste combinatie is een een mannetje en een of meerdere vrouwtjes.Natuurlijk moet u dan het mannetje wel laten castreren. Na het castreren is een mannetje nog 6 weken vruchtbaar. Het vrouwtje mag na die periode bij het mannetje gezet worden.Twee vrouwtjes samen kan goed gaan, maar die kans is niet groot. Twee mannetjes samen is echt af te raden. Het maakt in beide gevallen niet uit of de vrouwtjes of mannetjes uit hetzelfde nest komen.

Voor het hok van een konijn geldt de volgende regel: het konijn moet langs de kortste kant languit kunnen liggen. En de lange kant is twee keer zo groot als de korte kant. Echter, hoe groter het hok, hoe beter. Een hok met een ren eronder of een vrije uitloop is altijd beter. Zorg ervoor dat het hok op een tocht- en vochtvrije plek staat en niet in de volle zon.

Konijnenvoeding:
Een blaadje sla en een worteltje. Konijnen zijn er dol op. Maar het is niet genoeg om uw huisdier gezond te houden. Een konijn heeft naast vers voer ook droogvoer en hooi nodig en af en toe een speciale konijnensnack vindt hij ook lekker.

Uiteraard is het knaagdieren assortiment in Veenendaal groter, daar worden dan ook de konijnen en cavia’s verkocht. Meer zien klik op de link.http://www.hertog-diervoeders.nl/knaagdier-winkel-nl

Hamster knaagdierhuis
€12,50 voor hamster €9,99
Hamsterhuisje Casita
Hamsterhuisje Casita €3,49
Hamsterhuisje Kokosnoot Groot
Kokosnoot Groot €5,89
Hamsterbal Blauw/Transparant 13 cm
Hamsterbal Blauw 13 cm €4,49

Knaagdieren : Muizen/Ratten
Ook last van ongewenste indringers (muizen), wij beschikken over de nodige middelen om deze te bestrijden. Op o.a. een minder diervriendelijk wijze d.m.v. muizen/rattenhaver (gif). Of de diervriendelijk wijze vallen om ze levend te vangen en weer elders terug te zetten.

Esve wilgenrol voor alle knaagdieren
Esve wilgenrol
Esve lenterol voor alle knaagdieren
Esve lenterol
Esve Lentehuis
Esve lenterol
Beeztees hooirol
Beeztees hooirol
Groot €14,99 - Middel €9,99 - Klein €5,99Groot €11,50 - Middel €7,99 - Klein €3,99Middel €8,99 Klein €4,50€5,99

Wilgenrol 
Wilgenrollen bieden voor knaagdieren de gelegenheid om te knagen, te spelen en te schuilen. De rollen zijn gemaakt van natuurlijke materialen en bevatten geen kunstmatige lijmstoffen. De buitenzijde van de rol is gemaakt van gevlochten wilg, in de rol zit bergweidehooi.

Lenterol voor knaagdieren
Door verveling, gebrek aan knaaghout en een goede voeding kunnen konijnen en knaagdieren vaak afwijkend gedrag vertonen. Ook zijn dit oorzaken voor vachtproblemen. Met de lenterol hoeft je knaagdier zich niet meer te vervelen! De lenterol is aanvullend voer, speelgoed en behuizing in één. De lenterollen zijn bedekt met hooi, bloemen en kruiden van de bergweide. Plaats de lenterol in het verblijf van je knaagdier als aanvullend voeder en als extra behuizing.

Lenterollen zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen zonder kunstmatige kleefstoffen.
Heerlijke versnapering
helpt verveling tegen te gaan.

Hertog eigen merk en samenstellingen knaagdiervoeders
Konijnenkorrel (Bix) 20kg €13,99 – 2,5kg €3,25 – 5kg €4,99
Konijnenkorrel gemengd 2.5kg €3,25 – 5kg €5.99 – 20kg €17,99
Hamster/Rat/Gerbil/Muis gemengd 1kg €2,75 – 2.5kg 2.5kg €5,99 – 5kg €8,99
Cavia gemengd met vitamine C 2,5kg €4,99 – 5kg €8,50
Cavia korrel met vitamine C 2,5kg €3,75 – 5kg €6,75 – 20 kg €12,75
Knabbeldroom 750 gr €2,50 – 1.5 kg €3,99 – 4 kg €7,99 – 10 kg €17,99

Kooi candy Gemengde kleuren 44x34x20cm
Hamsterkooi Candy €14,95
Nylon Hamstertent Vierkant Rhenen
Nylon Hamstertent €5,99
Ferret play and restsack
Ferret play and restsack €17,95
Rodent play drum aanbieding Rhenen
Rodent play drum €14,95

Knaagdieren Houden
Knaagdieren houden, In Nederland wordt een groot aantal soorten knaagdieren gehouden. Vaak hebben knaagdieren een aantrekkingskracht op veel mensen vanwege het knuffelbare uiterlijk. Juist daardoor zijn ze bij kinderen waanzinnig populair. Doordat een groot aantal knaagdieren goed tam kan worden, is het mogelijk om een hechte band te creëren met het knaagdiertje.

Wanneer u een knaagdier aan wilt schaffen, moet men ook stil staan bij het volgende. Wat voor knaagdier, voor wie, wie gaat alles onderhouden, wie gaat het betalen, wie past er op bij vakantie etc. Vaak worden ze aangeschaft vanwege hun hoge schattigheidsfactor of voor de kinderen. De meeste knaagdieren ervaren het echter niet als prettig om opgepakt te worden. Dit komt doordat knaagdieren prooidieren zijn. Wanneer ze opgepakt worden, denken ze dat ze aangevallen worden. Ze kunnen dan gaan bijten. Dus bedenk goed waarom u kiest voor een knaagdier en maak dan de definitieve keuze.
Natuurlijk zullen de dieren u ook tijd gaan kosten. Voor de verzorging, om hen te observeren zodat u weet of alles in orde is, om speelgoed voor hen te maken, hen te aaien en aandacht te geven of gewoon te genieten van hun onderlinge gedrag. Maar als u bewust voor uw huisdieren heeft gekozen, zult u dit een plezierige tijdsbesteding vinden. 
Kosten aanschaf knaagdier:
De aanschaf van een huisdier brengt altijd kosten met zich mee, wat zijn zoals de kosten bij aanschaf van een knaagdier? Als u van plan bent om een knaagdier te gaan kopen is het handig om eerst na te gaan welk knaagdier u wilt gaan kopen. Er zijn namelijk een aantal knaagdieren zoals: een hamster, tamme muis, tamme rat, cavia, chinchilla of fret. Een knaagdier kan wel 15 jaar worden, maar dit is bij elk knaagdier anders. De aanschaf van een knaagdier kost vaak niet zo veel. Maar er moet welke elke maand eten komen en ook de dierenarts kost geld. Maar wat komt er eigenlijk nog meer bij kijken?
Kosten aanschaf knaagdier: Wat moet u aanschaffen?
Als u een knaagdier gaat aanschaffen (maakt niets uit wat voor knaagdier) moet u weten welke spullen u nodig heeft en waar u uw knaagdier neer gaat zetten.
Als eerste is een knaagdieren kooi aan te raden. Deze zijn er in verschillende grote verkrijgbaar. Als u een cavia aanschaft kun u eerst na gaan of u uw cavia binnen of buiten houdt. Als u uw cavia buiten houdt dan zijn daar andere hokken voor.
Naast een hok moet er in het hok ook een aantal dingen komen. Houtvezel en hooi is nodig voor in het hok of je knaagdier nu buiten of binnen zit. Ook een voerbakje en waterflessen is nodig voor in het hok. Voor sommige knaagdieren zoals voor een rat is het leuk om speelgoed in het hok te hebben. Bijvoorbeeld een buis waar de rat door kan rennen ect.
Ook is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er elke dag voer in het bakje van je knaagdier moet komen.
Kosten aanschaf knaagdier:
Cavia gemiddeld: €60,- (cavia-hok-drinkflesje-voerbakje-speeltje)

Hamster gemiddeld: €50,- (hamster-hok-drinkflesje-voerbakje-speeltje)
Konijn gemiddeld: €200,- (konijn-binnen&buitenhok-drinkfles-voerbak-speeltje)
Rat gemiddeld: €55,- (rat-hok-drinkflesje-voerbakje-speeltje)
Muis gemiddeld : €40,- (muis-hokje-drinkflesje-voerbakje)
Kosten onderhoud knaagdier per maand:
Cavia gemiddeld: €15,- (houtvezel-hooi-voer-extraatjes)

Hamster gemiddeld: 12,50 (houtvezel-voer-extraatjes)
Konijn gemiddeld: 17,50 (hooi- houtvezel-stro-voer-extraatjes)
Rat gemiddeld: €15,- (houvezel/beukenhoutsnippers-voer-extraatjes)
Muis gemiddeld: 10,- (houtvezel-voer-extraatjes)
* De aanschafkosten liggen erg aan wat je koopt, of je een groot of klein hok koopt ect.
 

esve cottonkruidenhooi barn i voor de knaagdierenvitakraft hooi 5 kgEsve natuur kruiden voor de knaagdieren
De Esve Katoen
Bodembedekking 40 liter
is een natuurlijke bodembedekking
van katoen voor konijnen en knaagdieren,
zeer zacht en bijzonder geschikt voor het
bouwen van nesten en gangen.
Zo zorg je voor een prettige ondergrond
in de kooi van jouw konijn, cavia, hamster
of andere kleine huisdier.
Katoenbedding is door de structuur zeer
zacht voor de poten en daarnaast stofarm,
wat luchtwegproblemen helpt te voorkomen.
Het materiaal bindt vloeistof en geur voor een
langer fris ruikende kooi.
€9,99
Kruidenhooi Barn-I 500gr €2,70. Verkrijgbaar in:
- Rozenbottel/Mint
- Goudsbloem / Brandnetel
- Wortel / Echinacea
- Korenbloem / Berkenblad
Vitakraft Hooi 5 KG. Ideaal voor de dagelijkse
dosis vezels in de voeding van uw knaagdieren:
aromatisch Alpenweide hooi! Het hooi bevat
een natuurlijk gehalte aan smakelijke kruiden
en is dankzij het hoge ruwe vezelgehalte
spijsverteringsbevorderend en goed voor de tandenslijtage.
• Een onontbeerlijk natuurlijk voedsel voor alle knaagdieren
• Met een hoog gehalte ruwe vezels, natuurlijke vitamines,
mineralen en sporenelementen
• Het hooi wordt behoedzaam geoogst, gedroogd en met
de hand gesorteerd
Gemiddeld 2 handen vol per dag per dier.
€6,99
De Esve kruiden mixen zijn een gezond ruwvoer voor elke dag.
De mix van allerlei gewassen op veld en weide levert
een groot aantal vitamines en mineralen die van levensbelang zijn.
Het hoge gehalte aan ruwe vezels zorgt voor een optimale
spijsvertering en verhoogt daarmee het welzijn.
Aanvullend diervoeder voor hobby konijnen en knaagdieren.

Voedingsadvies: gemengd met hooi of andere kruiden.
of als aanvulling op de dagelijkse portie hooi.
Verkrijgbaar in 500gr €3,99
- Smalle weegbree
- Brandnetel
- Weide kruiden
- Veldkruiden
- Paardenbloem


Verzorging & Apotheek:
Ieder huisdier, hoe groot of hoe klein dan ook, heeft dagelijkse zorg nodig. Uw knaagdier dient gevoerd te worden, voorzien te worden van schoon drinkwater en het verblijf dient uiteraard schoon te zijn voor uw huisdier. Hoeveel zorg uw knaagdier nodig heeft, hangt af van het type. Een hamster is namelijk al zindelijk en bevuilt maar een klein deel van het hok. Een cavia doet daarentegen overal in het verblijf zijn behoefte, waardoor het meer tijd kost om het hok te verschonen. Voor de vragen over hoeveel verzorging uw knaagdier heeft, kunt u altijd in onze winkel terecht. We zien u graag in onze dierenspeciaalzaak.

Medicijnen voor knaagdieren:
Wij beschikken over een ruim assortiment aan medicijnen voor uw knaagdier. Deze medicijnen kunnen zorgen voor de oplossing voor uiteenlopende klachten. De voedingssupplementen zijn aan te raden om te gebruiken na een operatie of wanneer uw dier ouder wordt.
Enkele voorbeelden van mogelijke klachten zijn:
Pijnklachten
Braken
Problemen bij spijsvertering en darmflora
Problemen met de vruchtbaarheid
Ontworming en anti-parasiet:
Knaagdieren kunnen last krijgen van parasieten zoals bijvoorbeeld vlooien, luizen en mijten. Ook is wormbestrijding soms noodzakelijk. Wij beschikken over meerdere anti-parasiet druppels/sprays en ontwormingsmiddelen.
Dierenarts:
Verder is het belangrijk om rekening te houden met inentingen. Ook kan uw dier onverwachts ziek worden en moet u naar de dierenarts. Dit zijn extra kosten.

 

 BSI muizenval 2 stuksProtect Home muizengif doosjes Muizenvangkooi-1-deurs
Deze muizenklem is een simpele, maar effectieve muizenklem! Deze klem is makkelijk in 1 seconde scherp te stellen zonder zelf veel kracht uit te oefenen. De gevangen muis kan zonder aan te raken verwijderd worden en de klem is daarna weer te gebruiken Met deze kant-en-klare verpakking kan uw eenvoudig uw muizenprobleem onder controle krijgen. Deze verpakking van Protect Home bevat 2 muizenlokdoosjes die al gevuld is met het muizengif. Het muizengif in deze muizenlokdoos is voldoende om 100 muizen te bestrijden.
Plaats de muizenlokdoosjes op plaatsen waar de muizen geregeld komen en zorg ervoor dat er geen alternatief voedsel aanwezig is voor het beste resultaat.
Protect Home bevat de werkzame stof Alphachloralose, dit is een acuut werkend middel wat er voor zorgt dat de muizen na een eenmalige opname al dood gaan. Zeer zuinig en veilig in gebruik
Wilt u deze muizen levend vangen en elders uitzetten. Dan hebben wij hiervoor de juiste middelen, 4 vangkooitjes voor het opnieuw uitzetten.

winkel afdeling knaagdier

 

Voor meer of uitgebreidere informatie en onze webshop ga naar Dé online dierenwinkel – Hertog Diervoeders (hertog-diervoeders.nl)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 %d bloggers liken dit: