PROBEER EENS HERTOG KNABBELDROOM VOOR ALLE KNAAGDIEREN

In ons filiaal treft u een groot assortiment aan van diverse merken knaagdieren voeders, hokken, kooien, speelgoed, verzorgingsproducten, bodembedekking, lekkernijen (extraatjes dus) en apothekersbenodigdheden. Wij hebben een groot assortiment eigen merk knaagdier droogvoeding. Onderaan deze pagina hiervan een overzicht met prijzen.

NU STERK IN PRIJS VERLAAGD ALLE SOORTEN VERPAKKINGEN VAN SUPREME SCIENCE SELECTIVE KONIJN EN CAVIA

Duvo hamsterkooien: klein model €18,95, groot model €27,59.

Onderstaand een heel klein beetje uit een veel groter aanwezig assortiment

Hamsterkooi Ferplast Combi 2.2

Ferplast Combi 2.2

Ferplast Gym koppelstuk

Ferplast Gym

Hamsterkooi Ferplast duna fun hamste

Ferplast Duna Fun hamste

€44,99€24,49€66,99
Hamsterkooi Ferplast Combi 1 Fun

Ferplast Combi 1 Fun

Koppelstuk Ferplast Lab

Ferplast Lab

Hamsterkooi Ferplast Combi 1

Ferplast Combi 1

€42,99€14,99€35,99

Waar let u op bij de aanschaf van een knaagdier.
Zoekt u een klein huisdier om mee te knuffelen? De aanschaf van knaagdieren ligt dan voor de hand. Met hun zachte vacht en kraaloogjes zien ze er schattig en aaibaar uit. Bovendien nemen ze niet veel ruimte in beslag en zijn ze relatief makkelijk te verzorgen.

Vergeet echter niet dat ook de verzorging van een klein huisdier tijd en geld kost. Kiest u toch voor een knaagdier als huisdier, maak dan van te voren goede afspraken over de verzorging: wie is verantwoordelijk voor het voedsel kopen, eten geven, de kooi schoonmaken én natuurlijk aandacht geven.  

Weet ook dat elk knaagdier anders is. Zo is een hamster een echt nachtdier, wat voor een kind een teleurstelling kan zijn. Wij bij Hertog Diervoeders helpen u graag bij het maken van de juiste keuze, zodat u en uw knager veel plezier van elkaar hebben. In onze filiaal verkopen wij konijnen, cavia’s en dwerghamsters.

In voorkomend geval en met regelmaat hebben wij in Rhenen nestjes met zijde- goudhamsters. Eventueel zijn deze vooraf te bestellen.

Cavia balance 1.5 in Rhenen

Cavia balance 1.5 €8,99

Ferret balance 1.5kg in Rhenen

Ferret balance 1.5kg €7,50

Rabbit balance 1.5 kg

Rabbit balance 1.5 kg €8,99

Cavia super 3kg in Rhenen

Cavia super 3kg €8,75

Cavia select 2kg

Cavia select 2kg €7,75

Rabbit super trio 3kg in Rhenen

Rabbit super trio 3kg €6,99

Rabbit select 2kg in Rhenen

Rabbit select 2kg €6,75

Hamster super 1kg ook in Rhenen

Hamster super 1kg €3,99

Voer voor knaagdieren
Cavia’s hebben liever sla, wortelen, hooi en droogvoer op het menu. Elk knaagdier heeft zijn eigen voedingsbehoefte. Goede voeding houdt een dier niet alleen langer gezond, het krijgt ook alle benodigde bouwstoffen, vitamines en mineralen binnen.

Beapahr care+ Konijn 1.5 kg erg voordelig

Beapahr care+ Konijn 1.5 kg €8,99

Beaphar Care+ Cavia 1.5kg erg voordelig

Beaphar Care+ Cavia 1.5kg €8,99

Beaphar Care+ Rat 1.5 kg erg voordelig

Beaphar Care+ Rat 1.5 kg €10,50

Beaphar care+ Dwerghamster 250 gr erg voordelig

Beaphar care+ Dwerghamster 250 gr €2,99

Aanschaf van een konijn:
Konijnen zijn niet alleen aaibaar. Ze zijn ook nieuwsgierig, goed tam te maken, lief en aanhankelijk. Konijnen zijn zelfs zindelijk te maken. Kortom, konijnen zijn huisdieren die goed passen in een gezin met kleine kinderen. Bekijk de boodschappenlijst om te zien wat u allemaal nodig hebt voor een konijn.

Konijnen kunt u het best met 2 of meer in een groep houden. De beste combinatie is een een mannetje en een of meerdere vrouwtjes.Natuurlijk moet u dan het mannetje wel laten castreren. Na het castreren is een mannetje nog 6 weken vruchtbaar. Het vrouwtje mag na die periode bij het mannetje gezet worden.Twee vrouwtjes samen kan goed gaan, maar die kans is niet groot. Twee mannetjes samen is echt af te raden. Het maakt in beide gevallen niet uit of de vrouwtjes of mannetjes uit hetzelfde nest komen.

Voor het hok van een konijn geldt de volgende regel: het konijn moet langs de kortste kant languit kunnen liggen. En de lange kant is twee keer zo groot als de korte kant. Echter, hoe groter het hok, hoe beter. Een hok met een ren eronder of een vrije uitloop is altijd beter. Zorg ervoor dat het hok op een tocht- en vochtvrije plek staat en niet in de volle zon.

Konijnenvoeding:
Een blaadje sla en een worteltje. Konijnen zijn er dol op. Maar het is niet genoeg om uw huisdier gezond te houden. Een konijn heeft naast vers voer ook droogvoer en hooi nodig en af en toe een speciale konijnensnack vindt hij ook lekker.

Uiteraard is het knaagdieren assortiment in Veenendaal groter, daar worden dan ook de konijnen en cavia’s verkocht. Meer zien klik op de link.http://www.hertog-diervoeders.nl/knaagdier-winkel-nl

Hangbrug voor kleine knaagdieren

Hangbrug met mat €10,89

Hamsterhuisje Casita

Hamsterhuisje Casita €3,49

Hamsterhuisje Kokosnoot Groot

Kokosnoot Groot €5,89

Hamsterbal Blauw/Transparant 13 cm

Hamsterbal Blauw 13 cm €4,49

Knaagdieren : Muizen/Ratten
Ook last van ongewenste indringers (muizen), wij beschikken over de nodige middelen om deze te bestrijden. Op o.a. een minder diervriendelijk wijze d.m.v. muizen/rattenhaver (gif). Of de diervriendelijk wijze vallen om ze levend te vangen en weer elders terug te zetten.

Esve wilgenrol voor alle knaagdieren

Esve wilgenrol

Esve lenterol voor alle knaagdieren

Esve lenterol

Esve Lentehuis
Esve lenterol
Beeztees hooirol
Beeztees hooirol
Groot €14,99 - Middel €9,99 - Klein €5,99Groot €11,50 - Middel €7,99 - Klein €3,99Middel €8,99 Klein €4,50€5,99

Wilgenrol 
Wilgenrollen bieden voor knaagdieren de gelegenheid om te knagen, te spelen en te schuilen. De rollen zijn gemaakt van natuurlijke materialen en bevatten geen kunstmatige lijmstoffen. De buitenzijde van de rol is gemaakt van gevlochten wilg, in de rol zit bergweidehooi.

Lenterol voor knaagdieren
Door verveling, gebrek aan knaaghout en een goede voeding kunnen konijnen en knaagdieren vaak afwijkend gedrag vertonen. Ook zijn dit oorzaken voor vachtproblemen. Met de lenterol hoeft je knaagdier zich niet meer te vervelen! De lenterol is aanvullend voer, speelgoed en behuizing in één. De lenterollen zijn bedekt met hooi, bloemen en kruiden van de bergweide. Plaats de lenterol in het verblijf van je knaagdier als aanvullend voeder en als extra behuizing.

Lenterollen zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen zonder kunstmatige kleefstoffen.
Heerlijke versnapering
helpt verveling tegen te gaan.

Hertog eigen merk en samenstellingen knaagdiervoeders
Konijnenkorrel (Bix) 20 kg €8,50 – 2,5 kg €2,50 – 5 kg €3,50
Konijnenkorrel gemengd 2.5 kg €2,75 – 5 kg €4,99 – 10 kg €8,99 – 17.5 kg €11,99
Hamster/Rat/Gerbil/Muis gemengd 1 kg €1,95 – 2.5 kg 2.5 kg €3,60 – 15 kg €17,99
Cavia gemengd met vitamine C 2,5 kg €3,99 – 5 kg €5,99 – 15 kg €15,99
Cavia korrel met vitamine C 2,5 kg €2,99 – 5 kg €4,75 – 20 kg €12,75
Knabbeldroom 750 gr €1,99 – 1.5 kg €3,49 – 4 kg €6,49 – 10 kg €15,50

Kooi candy Gemengde kleuren 44x34x20cm

Hamsterkooi Candy €14,95

Nylon Hamstertent Vierkant Rhenen

Nylon Hamstertent €5,99

Ferret play and restsack

Ferret play and restsack €17,95

Rodent play drum aanbieding Rhenen

Rodent play drum €14,95


Knaagdieren Houden
Knaagdieren houden, In Nederland wordt een groot aantal soorten knaagdieren gehouden. Vaak hebben knaagdieren een aantrekkingskracht op veel mensen vanwege het knuffelbare uiterlijk. Juist daardoor zijn ze bij kinderen waanzinnig populair. Doordat een groot aantal knaagdieren goed tam kan worden, is het mogelijk om een hechte band te creëren met het knaagdiertje.

Wanneer u een knaagdier aan wilt schaffen, moet men ook stil staan bij het volgende. Wat voor knaagdier, voor wie, wie gaat alles onderhouden, wie gaat het betalen, wie past er op bij vakantie etc. Vaak worden ze aangeschaft vanwege hun hoge schattigheidsfactor of voor de kinderen. De meeste knaagdieren ervaren het echter niet als prettig om opgepakt te worden. Dit komt doordat knaagdieren prooidieren zijn. Wanneer ze opgepakt worden, denken ze dat ze aangevallen worden. Ze kunnen dan gaan bijten. Dus bedenk goed waarom u kiest voor een knaagdier en maak dan de definitieve keuze.
Natuurlijk zullen de dieren u ook tijd gaan kosten. Voor de verzorging, om hen te observeren zodat u weet of alles in orde is, om speelgoed voor hen te maken, hen te aaien en aandacht te geven of gewoon te genieten van hun onderlinge gedrag. Maar als u bewust voor uw huisdieren heeft gekozen, zult u dit een plezierige tijdsbesteding vinden. 
Kosten aanschaf knaagdier:
De aanschaf van een huisdier brengt altijd kosten met zich mee, wat zijn zoals de kosten bij aanschaf van een knaagdier? Als u van plan bent om een knaagdier te gaan kopen is het handig om eerst na te gaan welk knaagdier u wilt gaan kopen. Er zijn namelijk een aantal knaagdieren zoals: een hamster, tamme muis, tamme rat, cavia, chinchilla of fret. Een knaagdier kan wel 15 jaar worden, maar dit is bij elk knaagdier anders. De aanschaf van een knaagdier kost vaak niet zo veel. Maar er moet welke elke maand eten komen en ook de dierenarts kost geld. Maar wat komt er eigenlijk nog meer bij kijken?
Kosten aanschaf knaagdier: Wat moet u aanschaffen?
Als u een knaagdier gaat aanschaffen (maakt niets uit wat voor knaagdier) moet u weten welke spullen u nodig heeft en waar u uw knaagdier neer gaat zetten.
Als eerste is een knaagdieren kooi aan te raden. Deze zijn er in verschillende grote verkrijgbaar. Als u een cavia aanschaft kun u eerst na gaan of u uw cavia binnen of buiten houdt. Als u uw cavia buiten houdt dan zijn daar andere hokken voor.
Naast een hok moet er in het hok ook een aantal dingen komen. Houtvezel en hooi is nodig voor in het hok of je knaagdier nu buiten of binnen zit. Ook een voerbakje en waterflessen is nodig voor in het hok. Voor sommige knaagdieren zoals voor een rat is het leuk om speelgoed in het hok te hebben. Bijvoorbeeld een buis waar de rat door kan rennen ect.
Ook is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er elke dag voer in het bakje van je knaagdier moet komen.
Kosten aanschaf knaagdier: Cavia gemiddeld: €60,- (cavia-hok-drinkflesje-voerbakje-speeltje)
Hamster gemiddeld: €50,- (hamster-hok-drinkflesje-voerbakje-speeltje)
Konijn gemiddeld: €200,- (konijn-binnen&buitenhok-drinkfles-voerbak-speeltje)
Rat gemiddeld: €55,- (rat-hok-drinkflesje-voerbakje-speeltje)
Muis gemiddeld : €40,- (muis-hokje-drinkflesje-voerbakje)
Kosten onderhoud knaagdier per maand: Cavia gemiddeld: €15,- (houtvezel-hooi-voer-extraatjes)
Hamster gemiddeld: 12,50 (houtvezel-voer-extraatjes)
Konijn gemiddeld: 17,50 (hooi- houtvezel-stro-voer-extraatjes)
Rat gemiddeld: €15,- (houvezel/beukenhoutsnippers-voer-extraatjes)
Muis gemiddeld: 10,- (houtvezel-voer-extraatjes)
* De aanschafkosten liggen erg aan wat je koopt, of je een groot of klein hok koopt ect.
* Verder is het belangrijk om rekening te houden met inentingen. Ook kan uw dier onverwachts ziek worden en moet u naar de dierenarts. Dit zijn extra kosten.

Bloesemhooikruidenhooi barn i voor de knaagdierenvitakraft hooi 5 kgEsve natuur kruiden voor de knaagdieren
Bloesemhooi bestaat uit hoogwaardig hooi
met de smakelijke toevoeging van wortel.
Hooi is een essentieel onderdeel van de
voeding van onder andere konijnen, cavia's,
chinchilla's en degoes. Het draagt bij aan een
gezonde spijsvertering en een gezond gebit.
Daarnaast geeft het de dieren een bezigheid.
- Bloesenhooi wortel 500gr €2,99
- Bloesemhooi Rozen 500 gr €2,99
Kruidenhooi Barn-I 500gr €2,70. Verkrijgbaar in:
- Rozenbottel/Mint
- Goudsbloem / Brandnetel
- Wortel / Echinacea
- Korenbloem / Berkenblad
Vitakraft Hooi 5 KG. Ideaal voor de dagelijkse
dosis vezels in de voeding van uw knaagdieren:
aromatisch Alpenweide hooi! Het hooi bevat
een natuurlijk gehalte aan smakelijke kruiden
en is dankzij het hoge ruwe vezelgehalte
spijsverteringsbevorderend en goed voor de tandenslijtage.
• Een onontbeerlijk natuurlijk voedsel voor alle knaagdieren
• Met een hoog gehalte ruwe vezels, natuurlijke vitamines,
mineralen en sporenelementen
• Het hooi wordt behoedzaam geoogst, gedroogd en met
de hand gesorteerd
Gemiddeld 2 handen vol per dag per dier.
€6,99
De Esve kruiden mixen zijn een gezond ruwvoer voor elke dag.
De mix van allerlei gewassen op veld en weide levert
een groot aantal vitamines en mineralen die van levensbelang zijn.
Het hoge gehalte aan ruwe vezels zorgt voor een optimale
spijsvertering en verhoogt daarmee het welzijn.
Aanvullend diervoeder voor hobby konijnen en knaagdieren.

Voedingsadvies: gemengd met hooi of andere kruiden.
of als aanvulling op de dagelijkse portie hooi.
Verkrijgbaar in 500gr €3,99
- Smalle weegbree
- Brandnetel
- Weide kruiden
- Veldkruiden
- Paardenbloem

homepage knaagdier